Ingrediente
- Blat:
- 3 oua foarte mari (XL)
- 60 g zahar
- 50g unt topit/Rama mit Butter
- 85 g faina
- 2 lgt ceai rosu (Rooibos Fantasy am folosit eu)
- un praf sare
- 200 g smantana pentru frisca
- 20g zahar
Mod de preparare
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet.
4. Inglobeaza in albusurile spuma galbenusurile mixand 30-60 secunde. Adauga untul topit si racorit si mixeaza pana la incorporare.
5. Cerne faina in compozitie si inglobeaz-o usor, prin miscari de sus in jos, cu ajutorul unei spatule.
6. Adauga ceaiul rosu si inglobeaza-l usor.
7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15minute, sau pana trece testul scobitorii.
8. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se reaceasca complet apoi taie-l in patrate sau cercuri micute (de 5 cm).
9. Pentru decor mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Pune-o intr-un pos cu varf stea inchis si orneaza fiecare prajiturica.
S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ceai rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|