Prajiturele cu ceai rosu

Postat de rhapsody in Prajituri
22 Dec 2014 | 3091 vizualizari
Prajiturele cu ceai rosu

Nu stiu daca v-am povestit, dar am o pasiune pentru ceai, in special pentru cel rosu. Am constatat ca din ingrediente putine si simple poate iesi ceva deosebit de gustos. Va spun sincer ca nu ma puteam abtine sa nu mananc toate prajiturelele. :">

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua foarte mari (XL)
  • 60 g zahar
  • 50g unt topit/Rama mit Butter
  • 85 g faina
  • 2 lgt ceai rosu (Rooibos Fantasy am folosit eu)
  • un praf sare
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 20g zahar

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet.

4. Inglobeaza in albusurile spuma galbenusurile mixand 30-60 secunde. Adauga untul topit si racorit si mixeaza pana la incorporare.

5. Cerne faina in compozitie si inglobeaz-o usor, prin miscari de sus in jos, cu ajutorul unei spatule. 

6. Adauga ceaiul rosu si inglobeaza-l usor.

7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15minute, sau pana trece testul scobitorii. 

8. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se reaceasca complet apoi taie-l in patrate sau cercuri micute (de 5 cm).

9. Pentru decor mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Pune-o intr-un pos cu varf stea inchis si orneaza fiecare prajiturica.

 

S-aveti pofta!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ceai rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Nougat glace

Postat de RuxyRux

Nougat glace

Mie mi-au iesit doua tavi( cele de chec). Am tapetat ambele tavi cu folie de prospetime. Migdalele cum spuneam le-am copt 7 minute la 200 de grade) Am intins o foaie pergament pe...

Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de andaoana

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2014, 10:20
Ceai rosu? Faine ti-au iesit!
la 22.12.2014, 10:26
Sau Rooibos. Multumesc!
la 22.12.2014, 10:37
la 22.12.2014, 10:39
la 22.12.2014, 10:40

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking