Pricomigdale

Postat de farfuriavesela in Prajituri
24 Mai 2014 | 7468 vizualizari

Pricomigdale dupa o reteta veche, delicioase langa o cafea

Ingrediente

  • 300 gr zahar tos
  • 6 albusuri
  • 200 gr nuca macinata bine
  • 30 gr faina
  • esenta de migdale
  • un plic de zahar vanilinat

Mod de preparare

Intr-o cratita amestecam zaharul cu nuca si cu zaharul vanilinat, apoi adaugam albusurile (nebatute spuma). Punem cratita pe foc mic si amestecam pana cand compozitia incepe sa se albeasca. Se ia cratita de pe foc aproape de momentul cand incepe sa fiarba si se continua amestecarea pana cand compozitia s-a racit. Se adauga esenta de migdale si faina, se incorporeaza bine.

Cu ajutorul unui pos sau cu lingurita se aseaza gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le faceti mai mici sau mai mari dupa cum va plac, dar lasati spatiu intre ele pentru ca in cuptor se maresc.

Se coc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand marginile se rumenesc. Le puteti pudra sau nu cu zahar pudra, dar cu siguranta le serviti cu multa placere.

Sunt chiar mai bune dupa doua zile, cele care mai rezista, pentru ca nu mai sunt asa crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert priconuci a la Cleme

Postat de MotanLaOale

Desert priconuci a la Cleme

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Fursecuri ''priconuci''

Postat de Constelatialeu

Fursecuri ''priconuci''

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2014, 14:37
Dau eu cafeluta pentru 5 [Cinci } pricomigdale
la 24.05.2014, 14:41
la 24.05.2014, 14:48
Eeeeeee si cu tine!5 pricomigdale!Una e suficient)
la 24.05.2014, 15:02
Bune tare!
la 24.05.2014, 15:11

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking