Rotite cu miere

Postat de babi5 in Prajituri
24 Dec 2014 | 5027 vizualizari
Rotite cu miere

Este reteta cu nr. 14 in caiet la mine, eu am ales sa le dau si alte forme de asta data, sa fie in ton cu sarbatoarea. Practic sunt turte dulci, in momentul cand sunt proaspat facute sunt tari, dar abia a doua, a treia zi se inmoaie. Si cu cit sta mai mult cu atat sunt mai bune. Ideea este ca trebuiesc facute din timp ca sa poata fi servite cand ne propunem, nu este costisitoare si manopera destul de usosra.

Ingrediente

  • 570 gr faina (din care 70 gr. pentru modelat)
  • 6 oua
  • 6 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingura bicarbonat
  • 350 gr zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 2 linguri otet

Mod de preparare

500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore sa se odihneasca. Dupa aceea intindem o foaie de cca 4 mm grosime si modelam cu formele de fursecuri. Le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-35 minute.

Intre timp din doua albusuri batem bine spuma cu 200 gr. zahar praf pana compozitia devine sticloasa. Adaugam 2 linguri otet si batem bine in continuare (otetul ajuta si la topitul zaharului mai bine si la uscatul glazurii)

Scoatem turta dulce din cuptor si cu o pensula de silicon ungem cu glazura obtinuta, le asezam pe tavi si le lasam sa se usuce. Le asezam in recipiente cu capac, asa se inmoaie mai bine.

Sa va fie de folos si sa o duceti mai departe, cu mare drag de la Babi

 PS.cine are rabdare si ochi buni le poate si picta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta rustica cu mac si branza

Postat de simona72

Placinta rustica cu mac si branza

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Postat de andaoana

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Mod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2014, 19:17
vin la colindat,Babi drag!
la 24.12.2014, 19:19
Si eu am facut aseara, sunt foarte bune😊😚
la 24.12.2014, 20:40
foarte bune
la 24.12.2014, 21:15
delicioase
la 24.12.2014, 21:17

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking