Rulada cu crema de nuca de cocos

Postat de diana_k in Prajituri
27 Mai 2014 | 16537 vizualizari
Rulada cu crema de nuca de cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri mari de faina
  • 1 lingura de cacao
  • Strat de ciocolata :
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri apa
  • Crema:
  • 600ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 50 g amidon
  • 10g gelatina maruntita
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g nuca de cocos

Mod de preparare

blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate compozitia bine pana se topeste tot zaharul si se obtine o spuma densa si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si apoi uleiul.
La final se pune faina si se amesteca usor.
Se ia din compozitia de blat o cescuta si se coloreaza cu cacaua. Se pune compozitia in sprit si se fac ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt.
 Se introduce tava la cuptor pentru 3 minute, apoi se scoate si se toarna cu atentie peste model restul de compozitie pentru blat. Se coace blatul pana devine auriula 180 de grade.
Cand blatul este copt se rastoarna pe un servet si se ruleaza cu modelul inafara si se lasa la racit.

strat de ciocolata:

Ciocolata maruntita impreuna cu apa se pune pe baie de aburi pana se topeste complet.
Blatul se desface cu atentie si se intinde ciocolata topita.

crema:
Laptele, zaharul si amidonul se pune la fiert pana se ingroasa. Se opreste focul se adauga nuca de cocos si zaharul vanilat.
Gelatina se pune la hidratat cu 50 ml apa rece, dupa 10 minute se topeste la foc mic si se adauga in crema calda.
Se intinde crema peste stratul de ciocolata si se ruleaza. Se lasa la rece apoi se poate servi.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2014, 10:03
cred ca e tare buna , e foarte faina
la 27.05.2014, 10:06
Superba!
la 27.05.2014, 10:08
la 27.05.2014, 10:08
la 27.05.2014, 10:10

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking