Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată

Postat de diaconta in Dulciuri
27 Ian 2015 | 157664 vizualizari
Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată

Am văzut odată o poză pe net cu această ruladă.Una din acele imagini care ţi se lipeşte pe retină şi creier şi nu-ţi dă pace până nu o pregăteşti. Nu ştiu cui aparţine reţeta,nici dacă am folosit ingrediente asemănătoare,eu am reprodus-o pe gustul meu. A ieşit un desert delicios,cu o combinaţie deosebită de arome. Reţeta este deosebit de simplă,aveţi nevoie doar de puţină îndemânare pentru a asambla rulada.

Ingrediente

Pentru foaia de rulada galbena(tava de 35x35 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
Pentru foaia de rulada cu nuca(tava de 35x35 cm):
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 5 linguri nuca
  • 5 linguri faina
  • Sare
Pentru jeleul de portocale:
  • 350 ml suc proaspat de portocale(sucul de la 2 portocale)
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker sau 2 linguri cu amidon
  • Optional zahar
Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie 74% cacao
  • Frisca lichida(aprox.100 ml)
  • 250 g Mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
Pentru Glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • lapte
Decor:
  • bombonele de ciocolata

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi jeleul de portocale ca sa se raceasca pâna am pregatit rulada.

Am stors 350 ml suc de portocale.

Eu am preferat sa fie mai acrisoara,deci nu am adaugat zahar.

Puteti sa adaugati daca considerati necesar.

Praful de budinca (sau amidonul) se dilueaza cu putina apa rece.

Sucul de portocale l-am pus sa fiarba.

Când a început sa fiarba,am adaugat budinca si am amestecat cu telul pâna s-a îngrosat.Am lasat sa se raceasca.

 

Am pregatit apoi rulada care va fi în mijloc.

Am separat galbenusurile de albusuri la cele 4 oua.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte o lingura de zahar,batând bine dupa fiecare.

Am pus apoi galbenusurile cu uleiul peste spuma de albusuri,amestecând usor cu o paleta.

Am pus si aromele.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste albusuri,amestecând cu miscari de rasturnare pentru ca spuma sa nu se lase.

Am pus compozitia în tava pe care am pus hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade 15-20 de minute.

Am scos-o din cuptor,am rasturnat-o pe alta hârtie de copt pe care am pus-o peste un prosop umed.

Cu ajutorul hârtiei si a prosopului am rulat foaia,am înfasurat-o cu prosopul umed .

Dupa 15 minute,am scos prosopul si am mai lasat-o 10 minute doar cu hârtia.

Am desfacut apoi foaia,am uns cu jeleul de portocala si am rulat-o din nou.

 

Am pregatit apoi cea de-a doua foaie de rulada,cea cu nuca.

Am mixat ouale  întregi cu zaharul pâna si-au dublat volumul.

Am pus apoi pe rând nuca si faina amestecând cu paleta.

Am folosit aceeasi tava pentru copt.

De data aceasta am presarat putin amidon pe hârtie,apoi am pus compozitia.

Am copt tot la 180 de grade cam 20 de minute.

Am procedat în acelasi fel pentru a rula foaia.

 

Am pregatit apoi crema de ciocolata cu care am umplut cea de-a doua foaie.

Ciocolata rupta bucati,am pus-o pe baie de aburi împreuna cu frisca.

Puteti sa folositi si lapte daca nu aveti frisca.

Când ciocolata s-a topit,am lasat-o sa se raceasca.

Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata racita.

 

Când s-a racit,am desfacut foaia,am uns-o cu crema de ciocolata(am pastrat o parte de crema pentru a pune deasupra),apoi am înfasurat-o peste prima rulada.

Am pus deasupra crema de ciocolata ramasa.

Am topit ciocolata cu lapte pe aburi cu putin lapte,apoi am pus-o deasupra.

Am decorat cu bombonele de ciocolata.

Se taie dupa ce se lasa la frigider cel putin 2 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Buturuga de Craciun

Postat de diaconta

Buturuga de Craciun

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2015, 21:33
Un deliciu, nu ma mai uit ca mi se face pofta!
la 27.01.2015, 21:46
stiu ca am mai vazut-o faina a iesit
la 27.01.2015, 21:55
Are sare,ca sa stiu?
la 27.01.2015, 21:58
frumoasa tare
la 27.01.2015, 22:02
ce colorata e

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking