Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone

Postat de diaconta in Dulciuri
25 Mai 2015 | 4460 vizualizari
Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone

Pentru acest week-end am vrut să fac un desert mai puţin caloric,dar a cărui preparare să nu-mi ia prea mult timp. Prilej tocmai bun sa testez Green Sugar,primit în dar la concursul Timeei şi Crème au Mascarpone Sublime,primită în coşul cu produse de la Iepuraş Bucătăraş. Zmeură mai aveam la congelator şi trebuia s-o folosesc. Aşa cum spuneam,am folosit Green Sugar,un îndulcitor 100% natural,cu 0 calorii şi 0 indice glicemic.Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică. Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet. Mie mi-a placut foarte mult gustul,dar pentru că nu ştiam care este echivalentul,am înlocuit 1 lingura de zahăr cu o lingură de Green Sugar. Mi s-a părut puţin prea dulce,aşa că data viitoare ,voi mai reduce cantitatea.

Ingrediente

Ingrediente foaie ruladă:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri Green Sugar(45 g)
  • 3 linguri apa
  • Zeama de lamâie
  • 2 linguri ulei
  • Un praf de sare
  • 5 g praf de copt

Ingrediente sos de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 2 linguri Green Sugar (18 g)
  • 1 lingura amidon alimentar

Ingrediente crema:

  • 850 g Crème au Mascarpone Sublime
  • 1 lingura Green Sugar (9g)

Pentru decor am folosit câţiva capşuni şi beţişoare de ciocolata cu 62% cacao.

Mod de preparare

 Am pregatit mai întâi foaia de rulada.

Am separat galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei.

Zaharul l-am umezit cu apa,am pus si zeama de lamâie si am pus sa fiarba.Am obtinut un sirop destul de gros.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Când deja au facut „ţepi”, am pus siropul fierbinte câte puţin.

Peste spuma de albusuri,am pus galbenusurile si am amestecat usor cu un tel.

Faina am amestecat-o cu praful de copt,apoi am încorporat-o în compozitia de oua,tot cu telul,cu miscari de rasturnare,având grija sa nu se lase spuma.

Am tapetat tava mare a aragazului (33x33 cm) cu hârtie de copt si am pus compozitia, niveland-o.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.

Dupa acest timp,am scos tava, am pus deasupra o alta hârtie de copt, am rasturnat-o pe aceasta si dupa ce am desprins hârtia pe care s-a copt, am rulat foaia împreuna cu hârtia de copt.

Deaorece blatul era fierbinte, hârtia s-a umezit putin,tocmai bine ca foaia sa se ruleze usor.

 

Zmeura am lasat-o sa se dezghete,apoi am amestecat-o cu Green Sugar.

Am pus-o putin pe foc cat sa lase sirop,apoi am trecut-o printr-o sita deasa ca sa elimin semintele.

Am amestecat cu o lingura de amidon si am pus iar pe foc pâna s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca.

 

Am mixat Crema cu mascarpone cu o lingura de Green Sugar,desi as fi putut sa nu adaug deloc.Pentru noi era suficient de dulce.

 

Am desfacut foaia de rulada,am pus deasupra sos de zmeura si apoi crema de mascarpone.

Am rulat la loc.

Eu am taiat-o în doua ca sa încapa pe doua tavi mai mici.

Am ornat cu restul de crema,am pus betisoare de ciocolata si câţiva capsuni.

 

Asa cum am spus, timpul de preparare nu a fost prea lung.

Simplu dar foarte bun.

 

Poftă bună !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Retete similare

Desert rulada Pavlova

Postat de mirela0911

Desert rulada Pavlova

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se tapeteaza...

Citeste continuarea

Desert rulada cu mascarpone si zmeura

Postat de andaoana

Desert rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 25.05.2015, 20:29
Si mai ziceai de mine, cu zmeura.....
la 25.05.2015, 20:32
Imi place atat de mult, ca nu refuz o feliuta!
la 25.05.2015, 20:35
Rocsi,cu drag ca mai am eu am mancat putin ca nici asa nu am slabit deloc dupa o luna de dieta
la 25.05.2015, 20:35
Cleme,pai am pus rezerve,ca-mi place si cica e buna si la dieta
la 25.05.2015, 20:36
La tine am zburat ............cu gandul O bunatate!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking