Salam din Marshmallow

Postat de Lia1 in Prajituri
13 Mai 2014 | 4030 vizualizari
Salam din Marshmallow

Istoria Marshmalow (nalba) este frumoasa. In Egiptul antic, seva din tulpina de nalba (Althaea officinalis) era folosita in scopuri terapeutice dar abisnuiau sa o combine cu nuci si miere, devenind un desert foarte pretuit la acea vreme. Versiunea mai târzie de reteta franceza, numit Pate de guimauve (sau "guimauve" pe scurt), a inclus in bezea albusul de ou si a fost de cele mai multe ori ori aromatizat cu apa de trandafir. O alta reteta pre-moderna, foloseste maduva plantei de nalba, mai degraba, decât seva. Tulpina a fost cojita înapoi iar maduva moale si spongioasa a fost fiearta în sirop de zahar si uscata pentru a produce un produs de cofetarie moale, Chewy/gumos. Tot cofetarii francezi de la începutul secolului al 19-lea, au inovat si batut seva mucilaginoasa de nalba cu îndulcitori, pentru a face un produs de cofetarie similar cu bezelele moderne. O alta piatra de hotar în dezvoltarea de marshmallow moderne a fost procesul de extrudare aplicat de americanul Alex Doumak în 1948. Aceasta inventie a permis ca bezelele sa fie fabricate într-un mod complet automatizat. Metoda era ca acestea sa fie produse in Forma cilindrica care este acum asociat cu bezele Marshmalow. Se lamineaza într -un amestec de amidon de porumb si zahar pudra, fin, pulverizat. Aportul meu tinde spre zero la prepararea acestor prajituri :)). Asta, ca sa arate altfel decat ceva gata cumparat. Sa stiti ca sunt de efect pt ca au stat la masa langa checul cu lamaie al Laurei si spre surprinderea mea, toti s-au repezit mai intai la ele. :)) Sunt si puternic aromate de la drajeurile acelea (arome naturale scria pe pachete "chipurile").

Ingrediente

  • varianta 1
  • 180 g fulgi de nuca de cocos
  • 250-300g - bezele Marshmalow colorate
  • varianta 2
  • IN PLUS (fata de cele de mai sus)
  • 20g nuca de cocos
  • 225g drajeuri cu aroma fructata naturala (asa scria pe pachet)
  • 1-2 linguri apa
  • putin colorant alimentar rosu

Mod de preparare

1. Cu o foarfeca de bucatarie, tai in doua 3/4 din cantitatea de bezele (cele cilindrice). Opresti intregi, 1/4 din cantitatea totala.

2. Întinzi o bucata mare de folie de plastic pe blatul de lucru (latimea rolei mare, altfel petreceti una peste alta 1/3) ca sa fie mai lata.

3. Acoperi cu nuca de cocos in strat compact cam de 1 cm. 

4. Topesti la foc mic jumatate din cantitatea de bezele (2/4) si amesteci pana se topesc. Opresti focul si tragi cratita deoparte de pe ochiul de aragaz incins. Incorporezi rapid restul de 1/4 bezele taiate. Asigurati-va ca sunt bine imbracate. Acestea partial se vor topi.

5. Pui lingura cu lingura amestecul pe centrul patului din nuca de cocos si deasupra pui in lung bezelele intregi oprite netaiate.

6. Prinde o margine lunga a foii din plastic si o aduci peste amestec formand un sul pe care il compactezi cu grija, il etansezi si ii sigilezi capetele, rasucind surplusul de plastic. Aici se procedeaza ca la salamul de biscuiti.

7. Tineti-l la frigider pentru minim 30 de minute înainte de feliere si de servire. Se depoziteaza in casolete cu capac etans.

varianta 2 (pe care am preparat-o)

Raman valabili pasii 1, 2, 3 doar ca tai 2/3 dintre bezele si opresti intregi 1/3.

A.-Intr-o cratita pui 1-2 linguri cu apa (ca sa nu se faca zahar ars) si drajeurile fructate, amesteci si le presezi cand se inmoaie ca sa se sfarame mai repede. Pot ramane fragmente mici. Opresti focul si tragi cratita de pe ochiul cald.

B.-Culoarea rezultata fiind galbuie, am adaugat putin colorant alimentar rosu ca sa obtin rozul final.

C.-Pui bezelele taiate in aceasta "ciorba" groasa si le imbraci bine.

Mai departe raman valabili pasii 5, 6, 7. 

Aceasta varianta este inviorata de gustul puternic fructat dat de drajeurile topite.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam din Marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Postat de oanapl

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește...

Citeste continuarea

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Postat de eumimi

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 20:26
ce fain arata
la 13.05.2014, 20:27
la 13.05.2014, 20:37
la 13.05.2014, 20:45
la 13.05.2014, 20:50
Tare fain ce ai facut tu aici!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking