Ingrediente
- 250 gr faina
- 2 oua
- 150 ml lapte
- 30 ml ulei
- 5 gr drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- un praf de sare
PENTRU SIROP
- 400ml apa
- 150 gr zahar
- o esenta rom
PENTRU DECOR
- 500 ml frisca lichida
- bombonele de ornat
Mod de preparare
Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia.
O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza volumul(va rezulta un aluat mai moale).
Intre timp punem intr-o craticioara apa,zaharul si le punem pe foc amestecand pana se topeste zaharul si da doua clocote,dam deoparte si punem esenta de rom apoi amestecam si lasam siropul sa se raceasca.
Ungem formele pentru savarine cu unt , sau chiar o tava pt briose(eu in aia am facut),si punem in fiecare forma din compozitia dospita.Dar atentie sa nu umpleti de tot formele ,lasati cam un sfert ca sa aiba unde creste briosa!
Le lasam sa mai dospeasca cam 20 minute apoi le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade pt 20-25 min.Dupa ce s-au copt le lasam la racit.Dupa ce s-au racit luam pe rand cate o briosa si o bagam in sirop si o tinem un pic pana vedeti ca s-a insiropat bine.Le taiem capacelele dar nu de tot si le umplem cu frisca batuta.
Se pot consuma dupa 8 ore de stat la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|