Savarine

Postat de Andra_h in Dulciuri
27 Feb 2015 | 2487 vizualizari
Savarine

Eu zic ca celor care le plac Savarinele aceasta reteta este perfecta pentru facut weekendul acesta :)

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare

PENTRU SIROP

  • 400ml apa
  • 150 gr zahar
  • o esenta rom

PENTRU DECOR

  • 500 ml frisca lichida
  • bombonele de ornat

Mod de preparare

Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia.

O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza volumul(va rezulta un aluat mai moale).

Intre timp punem intr-o craticioara  apa,zaharul si le punem pe foc amestecand pana se topeste zaharul si da doua clocote,dam deoparte si punem esenta de rom apoi amestecam si lasam siropul sa se raceasca.

Ungem formele pentru savarine cu unt , sau chiar o tava pt briose(eu in aia am facut),si punem in fiecare forma din compozitia dospita.Dar atentie sa nu umpleti de tot formele ,lasati cam un sfert ca sa aiba unde creste briosa!

Le lasam sa mai dospeasca cam 20 minute apoi le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade pt 20-25 min.Dupa ce s-au copt le lasam la racit.Dupa ce s-au racit luam pe rand cate o briosa si o bagam in sirop si o tinem un pic pana vedeti ca s-a insiropat bine.Le taiem capacelele dar nu de tot si le umplem cu frisca batuta.

Se pot consuma dupa 8 ore de stat la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2015, 22:46
Este reteta pe care o aman mereu,dar de data asta am sa incerc ,m-ai convins!
la 27.02.2015, 23:10
Exact reteta asta vreau s-o fac si eu maine.
Le-am mai facut dar in alta varianta.
la 27.02.2015, 23:13
la 28.02.2015, 07:48
delicioase!
la 28.02.2015, 20:06

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking