Savarine cu crema de lamaie

Postat de raluca95 in Prajituri
23 Mar 2015 | 2827 vizualizari
Savarine cu crema de lamaie

Tot m-am gandit la savarine in ultimele zile, si cum pe aici nu stiu ce sunt, am decis sa fac acasa, dar am uitat un mic detaliu.. nu aveam frisca, asa ca am improvizat :)))

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 40 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • un varf de lingurita de sare de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 150 g margarina
  • dulceata pentru servit (eu am folosit de merisoare, dar cred ca si cea de afine sau de zmeura merge de minune)
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • o esenta de rom

Mod de preparare

Incepem prin a dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut.

Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de sare si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc si turnam laptele si uleiul, adaugam cele 2 oua si coaja de lamaie si amestecam cu o spatula pana cand compozitia devine omogena si ingredientele s-au incorporat bine, continuam sa il amestecam pentru inca 3/4 minute cat sa fie aerat si framantat, el va rezulta moale si lipicios.

Il acoperim si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem budinca: amestecam praful de budinca cu cele 4 linguri de zahar si laptele si punem pe foc, cand e gata stingem focul si adaugam sarea de lamaie si coaja si lasam la racit. Separat frecam spuma margarina si adaugam budinca racita incet incet fiind atenti ca crema sa nu se taie.

Facem si siropul: caramelizam zaharul si adaugam apa, lasam ca zaharul sa se dizolve complet, stingem focul si adaugam esenta.

Cand aluatul a crescut ne ajutam cu doua lingurite si umplem pe 2/3 formele unse in prealabil cu ulei si lasam din nou la crescut 15-20 de minute dupa care le coacem la 190* pana capata o culoare aurie la suprafata si sunt coapte.

Cand s-au racit, le insiropam bine si cu ajutorul unei pungi pentru ornat le umplem cu crema. Eu le-am servit cu cate o lingurita de dulceata de merisoare deasupra. (cel mai bine ar fi sa le facem seara pentru ziua urmatoare in asa fel incat ele sa se insiropeze bine, dar la mine au mers si atunci, imediat :))) )

Sper sa va placa! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Savarine cu crema de lamaie

Postat de Elena_Daria

Savarine cu crema de lamaie

Savarine:   Intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este...

Citeste continuarea

Savarine cu cremă de lămâie

Postat de diaconta

Savarine cu cremă de lămâie

Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2015, 21:02
bune
la 23.03.2015, 21:10
la 23.03.2015, 21:14
Imi place aroma de lamaie! Bune savarine ai facut!
la 23.03.2015, 21:15
Bună improvizația!
la 23.03.2015, 21:25
Bunica nu prea am avut de ales, ca framantasem deja ) multumesc

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking