Ingrediente
- 1 kg cotlet porc
- 250 g prosciutto crudo(sunca afumata natural)
- 250 g cascaval feliat
- 1 ardei gras rosu
- 200 g ciuperci
- 1 ceapa verde
- 3-4 linguri faina
- 3 oua
- 3-4 linguri pesmet
- coriandru macinat
- sare
- piper
- boia
- patrunjel verde
- ulei
- 30 g unt
Mod de preparare
Cotletul se taie felii cam de un centimetru grosime.Fiecare felie se introduce intre doua foi de plastic (intr-o punga) si se bat bine pe ambele parti avand grija sa nu se rupa.
Dupa ce toate feliile sunt batute , le asezonam cu sare, piper si boia , le acoperim si le dam la rece pentru cateva ore.
Ardeiul gras il taiem felii.
Ceapa verde taiata marunt o sotam in unt , apoi adaugam ciupercile spalate si taiate subtire.Le sotam 5 minute in apa lasata de ele apoi adaugam putin patrunjel verde si le asezonam(aici punem si coriandrul).Le dam deoparte sa se raceasca.
Luam de la rece feliile de cotlet si pe fiecare in parte asezam cate o felie de cascaval, una de prosciutto crudo, ardei gras, o lingurita de ciuperci si fire de patrunjel verde.Rulam cu grija snitelul , ca pe o sarmaluta si il fixam cu cate o scobitoare.
Procedam la fel cu fiecare felie de cotlet.
Punem o tigaie cu putin ulei la incalzit, dam fiecare snitel prin faina, ou batut si pesmet , apoi il prajim in uleiul incins, pe toate partile la foc moderat.
Cand sunt gata snitelele, le taiem in doua oblic si le servim alaturi de cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel mozaic- rulat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|