Spiraloni cu galbiori

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
3 Aug 2015 | 4628 vizualizari
Spiraloni cu galbiori

Spiraloni sunt paste spiralate dar de marime mai mare , o bucata este de marimea degetului mic . Mie imi plac pentru ca absorb si incorporeaza printre lamele , sos , arome si bucatele din celelalte ingrediente . Rezultatul este un gust delicios .Galbiorii i-am cumparat proaspeti din piata , zilnic sunt adusi de la Valea Ierii [ valea Ariesului ].Citind mai multe despre galbiori http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html am aflat surprinsa ca contin multa vitamina C si D .

Ingrediente

  • 250 gr spiraloni
  • 250 gr galbiori
  • 100 ml ulei masline
  • 7 catei usturoi
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita flori oregano
  • 1 lingurita condiment oglio, alio ,peperoncini
  • 1 lingura capere- facultativ
  • sare
  • ardei iute

Mod de preparare

  1. Pastele se pun la fiert in apa cu sare .
  2. Spalati gogosarul si patrunjelul verde .
  3. Curatati  si spalati din mai multe ape galbiorii .Puneti ciupercile la scurs intr-o sita [ eu folosesc sita de inox] .
  4. Curatati gogosarul si usturoiul .Taiati gogosarul julien si feliati usturoiul .
  5. Caliti-le usor in ulei timp de2-3 minute . Adugati galbiorii si caliti in continuare .Sarati .
  6. Opriti fierberea pastelor .
  7. Acestia vor lasa lichid . Transferati cu ajutorul unei palete cu ochiuri pastele[ aproape fierte  din oala ce fierbe alaturi .
  8. Amestecati pastele cu galbiori , gogosar si usturoi impreuna cu capere , nucsoara , oregano si condimentele ialiene +patrunjelul tocat marunt .
  9. Serviti spiraloni cu galbiori alaturi de legumele preferate  . Noi am servit cu ardei iute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Spiraloni cu galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spanac cu legume

Postat de Dya

Spanac cu legume

Legumele se toaca marunt si se calesc in cateva linguri cu ulei. Peste acestea se adauga spanacul bine curatat si spalat cu apa rece. Se acopera vasul pentru a fierbe inabusit pana ce...

Citeste continuarea

Tarta floare cu ciuperci

Postat de Irina

Tarta floare cu ciuperci

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat la dezghetat peste zi. Am curatat si spalat ceapa si ciupercile, dupa care le-am tocat marunt. Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2015, 18:41
Exact pe gustul meu
la 03.08.2015, 18:44
M-am gandit ca o sa-ti placa
la 03.08.2015, 18:49
Ce colorată... Minunate
la 03.08.2015, 18:54
Mama mamaaaaaa ce as da o fuga pana la tine
la 03.08.2015, 19:05
Ce pofta mi-ai facut cu galbiorii aia!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking