Spuma de capsuni

Postat de margo in Dulciuri
22 Mai 2015 | 4108 vizualizari
Spuma de capsuni

L-as numi desertul copilariei. Cel mai simplu si rapid desert preparat din fructe,respectiv capsuni.Totodata si cel mai apreciat desert datorita savorii sale.Spuma de albusuri la care se adauga piureul de capsuni. Si pentru ca multi se feresc sa consume ouale crude, in acest caz albusurile batute spuma, am preferat sa fac o bezea italiana.Pe scurt,in locul zaharului care de adauga de obicei la spuma de albusuri,am facut un sirop din apa si zahar pe care l-am turnat fierbinte.Astfel,albusurile batute spuma sunt oparite,deci nu se consuma crude.Un alt avantaj al bezelei italiene este aspectul lucios si tinuta sa ferma.

Ingrediente

  • 500g capsuni,
  • 4albusuri,
  • 200gr zahar,
  • 100ml apa,
  • un praf sare,
  • 3cm dintr-un baton de vanilie.

Mod de preparare

Capsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire.

Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se fierbe pana rezulta un sirop gros, ca la dulceata.

Intre timp, albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se mixeaza bine, pana spuma e tare si se tine de paletele mixerului.

Cand spuma e batuta se adauga siropul fierbinte, turnat in fir subtire, in timp ce se mixeaza spuma. Se mixeaza in continuare pana bezeaua se racoreste. Va rezulta o spuma tare si lucioasa.

Capsunele zdrobite se adauga la spuma formata si se mai mixeaza putin, pana se omogenizeaza.

Se da la frigider cateva ore, apoi se serveste decorata cu capsuni intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Mouse de ciocolata cu fructe

Postat de Constelatialeu

Mouse de ciocolata cu fructe

Punem laptele sa se incalzeasca, gelatina o hidratam cu apa rece, amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi turnam laptele fierbinte si amestecam, acest amestec il punem intr-o craticioara si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2015, 22:23
la 22.05.2015, 23:41
la 23.05.2015, 07:04
Buna!
la 23.05.2015, 10:15
like!
la 23.05.2015, 19:59

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking