Ingrediente
- 500g capsuni,
- 4albusuri,
- 200gr zahar,
- 100ml apa,
- un praf sare,
- 3cm dintr-un baton de vanilie.
Mod de preparare
Capsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire.
Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se fierbe pana rezulta un sirop gros, ca la dulceata.
Intre timp, albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se mixeaza bine, pana spuma e tare si se tine de paletele mixerului.
Cand spuma e batuta se adauga siropul fierbinte, turnat in fir subtire, in timp ce se mixeaza spuma. Se mixeaza in continuare pana bezeaua se racoreste. Va rezulta o spuma tare si lucioasa.
Capsunele zdrobite se adauga la spuma formata si se mai mixeaza putin, pana se omogenizeaza.
Se da la frigider cateva ore, apoi se serveste decorata cu capsuni intregi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|