Strudel cu mere si scortisoara

Postat de babi5 in Prajituri
25 Sep 2014 | 2890 vizualizari
Strudel cu mere si scortisoara

Un desert simplu de preparat si se potriveste toate bine cu anotimpul.

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 2 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 6 linguri gris( obtional pesmet)
  • 18 linguri zahar
  • 1 zahar vaniliat
  • 50 gr zahar farin
  • 100 ml ulei
  • 1 iaurt(pentru uns foile la final)

Mod de preparare

Foile  de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt.

Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem merele  , peste care presaram o lingura de gris ( sau pesmet), putina scortisoara si 3 linguri zahar apoi rulam si asezam in tava , astfel se repeta operatiunea pina la terminarea foilor , vom obtine 6  rulouri de strudel, ultimile doua vor avea 3 foi( in pachet am avut 14 foi).

Ungem fiecare rulou cu putin ulei  apoi cu iaurt.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam 40 min. Cind sunt frumos rumenite scoatem tava,  o acoperim cu un servet de bucatarie( ca foile sa se inmoaie bine)

Apoi dupa ce s-a racit bine pudram cu zahar farin si portionam.

Pofta buna! Si spor la preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de Oana

Desert - Strudele de post cu mere

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2014, 15:52
Bun
la 25.09.2014, 15:54
la 25.09.2014, 15:57
la 25.09.2014, 15:58
la 25.09.2014, 16:01

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking