Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Postat de simona72 in Prajituri
28 Aug 2014 | 24303 vizualizari
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Pentru ca nu aveam aluat foietaj in congelator si pentru ca vroiam sa fac un strudel cu fructele care nu se mancau, am facut acest aluat dupa reteta lui Ruxy...sa-l incercati si voi. Se face repede, usor si este foarte bun...

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 ml apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 350 gr faina
  • 200 gr unt moale 82% grasime
  • 6 linguri faina
  • pentru umplutura:
  • 3 mere
  • 3 pere
  • pentru caramel:
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 lingura mare de unt 82% grasime
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 2-3 ciupituri scortisoara macinata

Mod de preparare

Pentru aluat: punem in masina de paine apa, sarea, uleiul, faina. Setam pe programul framantare. Cele 200 gr unt se amesteca cu cele 6 linguri faina pana devine ca o crema. Dupa framantare, impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata pe masa de lucru infainata(eu folosesc o plansa din silicon), ungem cu jumatate din cantitatea de unt, rulam si dam cele doua suluri la frigider pt cel putin 30 minute.

Pentru umplutura: fructele se curata de coaja si cotoare si se taie cuburi.

Pentru caramel: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul la caramelizat. Se adauga untul si se amesteca. Se tine pe foc pentru cateva secunde pana caramelul fierbe. se adauga fructele imediat, se amesteca, se lasa pana da in clocot, se adauga scortisoara, amidonul se amesteca si se mai lasa pe foc pana da in clocot compozitia. Se da la rece. 

Se ia prima bucata de aluat, se intinde pe masa de lucru usor infainata, se adauga jumatate din umplutura, se ruleaza, se aduna capetele si se pune strudelul in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea. Se cresteaza cu un cutit strudelul pe orizontala din loc in loc. Se amesteca galbenusul cu laptele, se ung strudelele cu o pensula din silicon si se presara cate putin zahar brut pe deasupra si scortisoara macinata. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele...

Citeste continuarea

Rulada cu cafea si crema de mure

Postat de andaoana

Rulada cu cafea si crema de mure

Blatul: Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2014, 21:24
Si ce pofta am
la 28.08.2014, 21:26
delicioasa!
la 28.08.2014, 21:28
Huooooooooooooooooo
la 28.08.2014, 21:30
Ce-i tu Cleme??? ia si papa rusoaica
la 28.08.2014, 21:31
Vaaaai, cum e astaaa!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking