Tarta cu ciocolata

Postat de andaoana in Prajituri
13 Mai 2014 | 4220 vizualizari
Tarta cu ciocolata

Reteta este a Irinei , mi-a facut cu ochiul de cum ne-a aratat pozele , iar cand a postat reteta am si incercat-o . Este foarteeeeee bunaaaaa.

Ingrediente

  • Pt aluatul de tarta:
  •  200 g faina alba
  • 3 linguri zahar
  •  125 g unt rece
  •  2 galbenusuri
  •  1 lingura smantana
  •  1 praf de sare
  • Pt crema de ciocolata:
  •  400 g ciocolata (200 gr lapte, 200 gr amaruie )
  •  300 g smantana
  •  2 galbenusuri
  •  praf de sare
  • Pt decor:
  •  fulgi de migdale

Mod de preparare

Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .

Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .

Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia , am facut un bulgare mare de aluat , si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin .

Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina ,intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte .

Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata.

Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta .

Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute .

Innainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca . 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 12:06
la 13.05.2014, 12:10
Yummy
la 13.05.2014, 12:37
la 13.05.2014, 13:15
la 13.05.2014, 13:34

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking