Tarta cu mure, caise si crumble

Postat de timea in Prajituri
28 Iul 2014 | 10102 vizualizari
Tarta cu mure, caise si crumble

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce faramicios deasupra. Va garantez ca nici nu o sa va ajunga una si daca sunteti o familie numeroasa mai bine faceti din start doua tarte.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 80 gr unt
  • 180 gr faina (sau vedeti cat cuprinde, conteaza tipul de faina folosit)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 2 linguri gris
  • aprox 300-350 gr caise
  • aprox 150-200 gr mure
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Crumble:
  • 60 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 60-80 gr faina
  • Extra:
  • un pic de unt pentru uns tava si zahar pudra pentru pudrat tarta la final

Mod de preparare

Pregatim aluatul in felul urmator: 

 - frecam untul cu zaharul si un varf de sare

- adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie   - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

Ungem o tava rotunda de tarte cu unt.

Aluatul il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina si il asezam in tava.

Presaram grisul peste aluat.

Caisele decojite le taiem bucati si le asezam in tava apoi punem si murele printre bucatile de caise.

Pentru crumble amestecam untul cu zaharul si adaugam treptat faina.  

Aluatul obtinut il dam la congelator 30 de minute (sau daca nu va grabiti puteti sa il tineti la frigider pana se intareste)

Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure, caise si crumble" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura marmorata cu caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi...

Citeste continuarea

Desert briose cu morcovi si nuci

Postat de privatelaura

Desert briose cu morcovi si nuci

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2014, 17:30
Arata atat de bine
la 28.07.2014, 17:35
multumesc Adele
la 28.07.2014, 17:52
Pai se putea altfel ? Cand vad-aud cuvantul tarta automat il asociez cu imaginea ta
la 28.07.2014, 18:14
la 28.07.2014, 18:39

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking