Pregatim aluatul in felul urmator:
- frecam untul cu zaharul si un varf de sare
- adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
Ungem o tava rotunda de tarte cu unt.
Aluatul il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina si il asezam in tava.
Presaram grisul peste aluat.
Caisele decojite le taiem bucati si le asezam in tava apoi punem si murele printre bucatile de caise.
Pentru crumble amestecam untul cu zaharul si adaugam treptat faina.
Aluatul obtinut il dam la congelator 30 de minute (sau daca nu va grabiti puteti sa il tineti la frigider pana se intareste)
Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, apoi feliem si servim.