Tarta cu prune

Postat de Mokuska in Prajituri
6 Sep 2014 | 3844 vizualizari
Tarta cu prune

Blatul l-am facut dupa reteta minunata a Timeei. Vrea sa va spun ca este o reteta cu care nu ai cum sa dai gres. Multumesc Timi :-*.

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 230gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • sucul a o lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 800 g prune dulci
  • 2 linguri zahar pudra cu vanilie
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri dulceata de zmeura (jeleu)
  • zahar pudra cu vanilie pentru ornat
  • 1 tava diametru 28 cm

Mod de preparare

Amestecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie.

Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina, incorporam, apoi usor adaugam si restul de faina si framantam bine pane devine aluatul nelipicios dar nu tare.

Invelim aluatul in folie de plastic si lasam la frigider cat mai mult timp, sau in congelator 20 minute.

Dupa ce s-a racit bine il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina (nu este lipicios aluatul) il intindem cu sucitorul pana obtinem o forma rotunda putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului asezam aluatul peste tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Surplusul de aluat il taiem ruland sucitorul pe marginea tavii si lasam deoparte.

Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul peste tot. Lasam tava la rece.

Prunele spalate si taiate felii le amestecam cu zaharul si scortisoara. Gelatina o hidratam cu 2 linguri de apa rece.

Jeleul de zmeura o incalzim, punem deoparte 2 linguri iar in celalalte 2 linguri amestecam jelatina, dupa care

varsam peste prune si amestecam. Prunele le asezam peste aluat iar siropul obtinut turnam deasupra. 

Din aluatul ce a ramas modelam diferite forme si ornam tarta. Ornametul ungem cu cele 2 linguri de jeleu pus deoparte.

Tarta se lasa la cuptor preincalzit aprox 40 minute la foc mic spre mediu.

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de Ksenya

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de...

Citeste continuarea

Tarta cu prune si nuci

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu prune si nuci

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2014, 23:59
Nu ai obosit
la 07.09.2014, 00:00
A fost ziua ta de gatit!
la 07.09.2014, 00:00
Am cam obosit, dar mi-am adunat retetele si nu mai am timp sa le editez
la 07.09.2014, 00:02
la 07.09.2014, 00:02
Ma bucur ca iti place reteta de la aluat. E chiar super. Sa incerci cu prune si varianta cu crumble. E cea mai buna tarta cu prune. O gaseti la mine cand mai vrei

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking