Ingrediente
Blat :
- 4 oua
- 4 linguri cu zahar
- 4 linguri cu ulei
- 6 linguri cu faina
- un plic cu praf de copt
- un praf de sare
Crema:
- 250 ml frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 4 linguri cu zahar pudra
- cateva bucatele de citrice confiate
- o fiola esenta de portocale
Pentru asamblare si decor :
- o cana cu boabe de struguri ( am avut congelati )
- 2 linguri cu zahar pudra vanilinat
- felii de gutuie din compot
- ornament prajituri
Mod de preparare
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient .
Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de tarta in tava si coacem blatul pentru cca. 30 minute, in cuptorul incins in prealabil. Cand blatul este rumen si se desprinde usor de pe marginile tavii, oprim focul si raspurnam blatul pe un platou, lasandu-l sa se raceasca.
Crema: Batem intai frisca , dupa care incorporam in ea 4 linguri cu zahar pudra si 250 g mascarpone . Adaugam esenta de portocale si bucatile de citrice confiate , mixand totul inca un minut .
Asamblare: In scobitura blatului asezam boabele de struguri, peste care presaram 2 linguri cu zahar pudra intindem crema , apoi decoram dupa preferinte. Nemaiavand altceva la indemana, eu m-am folosit de ornament de la Dr. Oetker si de felii de gutuie din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|