Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Postat de Ina in Prajituri
30 Iul 2014 | 6685 vizualizari
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam nereusita, completez eu :"> ) pe post de desert. In minutul urmator m-am uitat prin frigider sa vad de ce ingrediente dispun si-am preparat aceasta tarta delicioasa, care s-a "topit" destul de repede, dar nu inainte de a-i aprinde o lumanare si a-i canta "la multi ani" sotului meu , care a fost extrem de surprins ( mai ales ca l-am luat din pat =))) ). Sa-mi traiesti multi ani sanatosi si prosperi, dragul meu, iar Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste toate incercarile! Te iubesc mult! :-*

Ingrediente

Blat :

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • un plic cu praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • cateva bucatele de citrice confiate
  • o fiola esenta de portocale

Pentru asamblare si decor :

  • o cana cu boabe de struguri ( am avut congelati )
  • 2 linguri cu zahar pudra vanilinat
  • felii de gutuie din compot
  • ornament prajituri

Mod de preparare

Blat:  Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient . 

Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de tarta in tava si coacem blatul  pentru cca. 30 minute, in cuptorul incins in prealabil. Cand blatul este rumen si se desprinde usor de pe marginile tavii, oprim focul si raspurnam blatul pe un platou, lasandu-l sa se raceasca.

Crema:  Batem intai frisca , dupa care incorporam in ea 4 linguri cu zahar pudra si 250 g mascarpone . Adaugam esenta de portocale si bucatile de citrice confiate , mixand totul  inca un minut . 

Asamblare: In scobitura blatului asezam boabele de struguri, peste care presaram 2 linguri cu zahar pudra  intindem crema , apoi decoram dupa preferinte. Nemaiavand altceva la indemana, eu m-am folosit de ornament de la Dr. Oetker  si de felii de gutuie din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert strudel cu branza si stafide

Postat de Ela68

Desert strudel cu branza si stafide

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se...

Citeste continuarea

Prajitura cu ness si ciocolata

Postat de robert_badica

Prajitura cu ness si ciocolata

Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 19:51
Inaaaaa, vrei să venim musafiri? ) Nu comentez, că-mi vine apă în gură.
Să-ţi trăiască soţul, prietenul nostru, Costel, ani mulţi şi buni!
la 30.07.2014, 19:55
Ce incantat este Costel
Arata super si sunt convinsa ca e tare buna!
Inca odata la multi ani sotului tau!
la 30.07.2014, 19:58
Eeeeeei,ai vazut Costele daca ai fost cuminte? )))
La multi ani si sunt convinsa ca tarta a fost minunata
la 30.07.2014, 20:02
Se vede ca l-ai surprins!O tarta delicioasa,draga mea!Sa-ti traiasca sotul si sa va bucurati impreuna de viata!
la 30.07.2014, 20:03
Sa iti traiasca sotul Ina

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking