Tocanita cu carne de vita in sos de vin

Postat de Lia1 in Vita
19 Sep 2014 | 12956 vizualizari
Tocanita cu carne de vita in sos de vin

Normal ca e cea mai buna cu fond de vita, vin rosu din belsug si scazuta la cuptor 2.5 ore. Sa nu va sperie fondul acesta de vita. Este zeama de la o supa care poate fi din carne sau doar de legume. Ei, da, este musai sa o adaugati daca vreti sa obtineti cea mai buna tocanita pana acum votata in familia noastra. Eu am avut supa obtinuta dupa ce am fiert carnea de vita si legumele pentru o salata de boeuf de la Bya, cea cu conopida, dar nu am pus linte. :)

Ingrediente

  • 700 g rasol de vita fara os
  • 2-3 linguri de faina
  • sare (de mare ar fi ideala)
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline pentru preparat
  • 125g slaninuta afumata
  • 2 morcovi
  • 600 g telina (am pus dovlecel)
  • 100g ceapa mica (salote)
  • crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 175 g ciuperci
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 350ml vin rosu (cei care nu au voie sa puna vin inlocuiesc cu cateva linguri de otet balsamic si apa)
  • 250ml fond de vita
  • 1 mana de patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Ai nevoie de doua cratite, sau tigaie mare antiaderenta si cratita in care va fierbe la cuptor.

2. Incinge cuptorul la 150grd (treapta 2 de aragaz)

3. Intr-o punga cu zip (una rezistenta mai lunga sa nu se rupa) pui faina, sare si piper.

4. Spala carnea, scurge-o bine (eventual tamponezi cu servete din hartie groase) si taie carnea cuburi cat o inghititura de mari).

5. Pune carnea in punga, inchide-o bine la gura si scutur-o ca sa se pudreze carnea. Eu o scot in tava cu manere si gauri mari de la steamer si o cern de surplusul de faina. Deci scapati cumva de surplusul de faina.

6. Intr-o cratita sau tigaie antiaderenta prajesti carnea in transe, sa nu fie inghesuita. Scoti carnea in cratita in care va fierbe la cuptor.

7. Slanina taiata feliute o prajesti dupa carne si o muti sub capac in cealalta cratita.

8. Spala si curata de coaja morcovii si telina. Taie-le de 2 cm.

9. Morcovul, telina, ceapa mica intreaga, cimbru si dafin le sotezi la foc mediu 5 minute in aceeasi tigaie-cratita teflonata.

10. Taie ciupercile in doua sau 4 daca sunt mari. Pune-le in tigaie impreuna cu pasta de rosii. Le prajesti 2-3 minute.

11. Adaugi vinul rosu si racai tigaia pe fund.

12. Adaugi supa si le fierbi 5 minute.

13. Rastorni totul peste carne. Lichidul trebuie sa acopere bine amestecul.

14. Pune capac si da-o la cuptor pentru 2 ore si jumatate la 150grade.

15. Cand este gata, ii presari patrunjelul tocat si o decorezi cu crenguta de cimbru.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vitel cu paste

Postat de cristeena20

Tocanita de vitel cu paste

Carnea se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si...

Citeste continuarea

Boeuf Bourguignon by Julia Child

Postat de Satisfyyourcravings

Boeuf Bourguignon by Julia Child

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2014, 19:31
cred ca e super buna!am salvat reteta
la 19.09.2014, 19:32
la 19.09.2014, 19:46
buna buna
la 19.09.2014, 20:08
Arata foarte bine!
la 19.09.2014, 20:13
o bunatate

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking