Ingrediente
- Blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura ulei
- Spuma de trandafir
- 6 albusuri
- 4 linguri zahar
- 3 linguri dulceata de trandafir
- Frisca
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar
- Extra :
- 3 linguri zahar pentru caramelizat
Mod de preparare
Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu miscari de sus in jos. . Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort cu diametru de 20 cm pe care am pregatit-o in prealabil . Nivelam si punem tava in cuptorul incins cam 20-30 minute , pana trece testul. Cand s-a copt il scoatem si il lasam la racit.
Spuma de trandafir.
Intr-o forma rotunda care are acelasi diametru cu forma in care am copt baltul (20 cm) caramelizam 3 linguri de zahar. Cand zaharul devine lichid si are culoare caramelului tapetam fundul si peretii vasului cu caramelul obtinut. Albusurile le mixam spuma foarte tare cu putina sare intr-un vas , adaugam zaharul si mixam pana la dizolvare complete .
Adaugam si dulceata de trandafiri ( se poate folosi si alte dulceata : piersici , caise, sau orice alta aroma doriti sa aiba ) Turnam compozitia de albusurile in forma tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptor pentru 20-30 minute . Cand este coapta spuma oprim focul si mai lasam in cuptor cam 15 minute sa raceasca. Vom pune blatul peste spuma si cu o miscare rapida vom rasturna pe un platou totul . Batem frisca tare , eu in jumate din frisca am adaugat o lingura de dulceata de trandafiri si am obtinut o culoare rozalie , iar cealalta jumate am lasat-o alba. Ornam tortul si dam la rece pana cand se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|