Tort cu budinca de ciocolata

Postat de miha in Torturi
21 Dec 2014 | 9888 vizualizari
Tort cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g unt de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g nuca de cocos
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Budinca de ciocolata:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Pentru sirop:
  • 2-3 linguri de zahar
  • ~75 ml apa

Mod de preparare

Blat:

Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

Omogenizam si dam deoparte. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam apa deasupra si lasam sa se raceasca si sa se topeasca caramelul.

Blatul racit il taiem in 3 parti, la fel si budinca de ciocolata. Punem budinca intre blaturile insiropate si imbracam tortul in restul de budinca.

Pentru ornat topim mai intai ciocolata si o lasam sa se racoreasca. Taiem fasii de hartie de copt si le ungem apoi cu ciocolata topita. Incretim usor fasiile astfel incat sa obtinem onduleuri. Le dam la congelator pana se intareste ciocolata si hartia de copt se dezlipeste usor.

Ornam tortul, apoi il dam la rece pentru vreo ora, dar mai bine se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Jaffa

Postat de mirela0911

Desert tort Jaffa

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Blatul: Se separa ouale. Albusurile Se bat spuma zu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 22:27
Miha, ai avut bairam? Ce e cu atatea bunatati?
la 21.12.2014, 22:27
harnicuta mai esti
la 21.12.2014, 22:33
Adi
la 21.12.2014, 22:33
multumesc Iri
la 21.12.2014, 22:39
spune repede ce este expirat si ce nu ca sa stiu ce cer

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking