Ingrediente
Pt. blat:
- 2 oua
- un praf de sare
- 60 g Green Sugar
- 60 g faina
- 1 lgt praf de copt
Pt. crema:
- 400 g crema branza
- 45 g Green Sugar
- 250 g capsuni
- 1 lgt esenta de vanilie
Pt. decor:
Mod de preparare
Blatul: Se mixeaza ouale, praful de sare si Green Sugar la viteza mare pentru cca 20 de minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in crema de oua in doua reprize, amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o forma de tort (diametrul de 18 cm) unsa si tapetata cu unt. Se da la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 minute. Se face testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Crema de branza se amesteca bine cu Green Sugar, pana ce acesta se topeste si esenta de vanilie. Capsunile se spala, se curata de codite si se taie bucatele. Se opreste din crema de branza in jur de 3 linguri, restul se amesteca cu capsunile.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua. O parte se aseaza pe un platou, se pune toata crema cu capsuni, se niveleaza apoi se pune al doilea blat. Se unge cu crema pastrata si se decoreaza cu capsuni. Simplu, dar foarte bun!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|