Tort cu crema de menta si capsuni

Postat de margo in Torturi
24 Mai 2015 | 3432 vizualizari
Tort cu crema de menta si capsuni

E grozava combinatia menta-capsuni! A rezultat un minunat tort aromat si racoros. Imi pare rau si imi cer scuze pe aceasta cale ca fotografia nu e facuta intr-o lumina buna si nu se vede culoarea placuta a cremei de menta. Crema de capsuni din interior e spumoasa, aerata, dulce si aromata de un roz placut. Blatul galben bine vanilat aduce un plus de savoare acstui tort.

Ingrediente

  • Blat:
  • 10oua,
  • 10 ling zahar,
  • 10 ling faina,
  • 5ling ulei,
  • 5ling apa,
  • un praf sare
  • Crema de capsuni:
  • 100g capsuni,
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 1 plic gelatina,
  • 150gr zahar.
  • Crema de menta:
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 1 budinca vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 3ling zahar,
  • o mana buna de frunze de menta,
  • colorant verde,
  • esenta de menta (facultativ)

Mod de preparare

           Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Compozitia se lasa deoparte si se bat albusurile spuma pana se intaresc. Se adauga zaharul, treptat si se mixeaza pana se topeste tot.

            In spuma de albusuri se incorporeaza compozitia de galbenusuri. Se amesteca incet, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Dupa ce s-a omogenizat, se adauga faina si se amesteca la fel de incet. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. E gata cand trece proba scobitorii.

             Blatul obtinut se scoate si se lasa la racit. Intre timp, se pregatesc cremele.

             Capsunii se spala, se curata si se zdrobesc cu blenderul, rezultand un piure subtire.Piureul se pune la foc cu zaharul si se fierbe pana capata o consistenta mai groasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune la hidratat in putina apa.Cand piureul de capsuni s-a racorit, se adauga gelatina incalzita cateva secunde pe foc. Se omogenizeaza bine si se da la rece.

             Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa se ingroase. Se adauga compozitia de capsuni si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema consistenta. Se da la rece pana la utilizare.

            Budinca de vanilie se pune la foc cu laptele si zaharul. Se fierbe, amestecand mereu, pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga frunzele de menta,se mai lasa doua minute sa fiarba, apoi se stinge focul. Vasul cu budinca se acopera cu un capac pentru a se infuza menta.Se lasa asa pana se raceste complet, dupa cere, se scot frunzele de menta.

              Cine doreste o aroma de menta mai puternica, poate sa adauge cateva picaturi de esenta de menta.

              Smantana pentru frisca se bate pana se intareste.Se adauga budinca si se omogenizeaza.Pentru o culoare placuta, vernil, se adauga cateva fire de colorant verde.

              Blatul racit se taie in trei,pe orizontala. Una din foile obtinute se asaza pe o tava. Peste ea se intinde jumatate din crema de menta.Deasupra se intinde jumatate din crema de capsuni. Se acopera cu a doua foaie de blat, dupa care se intind cremele in aceeasi ordine.Se acopera cu ultima foaie.

              Din crema de menta se opresc cateva linguri pentru a imbraca tortul. Deasupra se decoreaza cu capsuni.

              Nu am insiropat blaturile pentru ca au fost foarte subtiri. Se pot insiropa cu sirop de la capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2015, 11:20
la 24.05.2015, 11:35
Mentă și căpșuni o combinație deosebită!
la 24.05.2015, 11:50
Ce bunatate .ce combinatie
la 24.05.2015, 11:56
Racoritor si tare bun!
la 24.05.2015, 12:30
Ce combinatie!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking