Tort cu crema de vanilie si rom

Postat de mihasara in Dulciuri
18 Mai 2016 | 3540 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si rom

 Eu am folosit cantitati duble pentru ca am avut nevoie de un tort mai mare :).  Drept urmare am facut 2 blaturi pe care le-am suprapus si am preparat cantitate dubla de crema.

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
    • 3 oua
    • 1 pahar de 150 ml de zahar
    • 1/2 pahar (acelasi) de ulei
    • 1 pahar (acelasi) + 2 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Bezea:
    • 4 albusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri de nuca macinata
    Crema:
    • 300 ml frisca
    • 300 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 1plic de budinca de vanilie
    • 2linguri de esenta de rom
    • 1 lingurita de gelatina granule
    • 150de grame de stafide inmuiate in rom
    Glazura:
    • 150g de ciocolata
    • 4-5 linguri de frisca lichida
    Sirop:
    • 10 linguri de apa
    • 2 linguri esenta de rom
    • 2 linguri de zahar
    Decor:
    • 250 ml frisca
    • decoratiuni de ciocolata topita (optional)

Mod de preparare

Pentru blat:

  1. Batem ouale intregi cu zaharul pana se ingroasa ca o crema.
  2.  Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare.
  3. Incorporam praful de copt cu  faina si o adaugam peste oua, amestecand usor.
  4. Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam blatul.
  5. Batem 4albusuri si 6linguri de zahar  pana obtinem o bezea ferma.
  6. Amestecam bezeaua cu nuca macinata si o intindem peste blatul din tava.
  7. Tava se introduce la cuptorul preincalzit la 150 de grade,
  8. Lasam blatul cu bezea sa se rumeneasca usor45 minute-1 ora( trebuie sa fie cat mai uscata)
  9. Scoatem tava si lasam sa se raceasca.


Pentru crema:

  1. Inmuiem gelatina in apa cat sa o acopere.
  2. Batem frisca cu o lingura de zahar pudra  si o punem la rece.
  3. Mixam cele 4 galbenusuri ramase de la bezea cu zaharul si adaugam si praful de budinca.
  4. Fierbem laptele.Luam cateva linguri de lapte fierbinte si punem peste galbenusuri.
  5. Amestecam galbenusurile bine si le rasturnam in cratita cu lapte fierbinte.
  6. Amestecam tot timpul cat este pe foc.
  7. Va rezulta o cream groasa pe care o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei, o mai mixam din cand in cand sa nu se formeze pojghita.
  8. Dupa ce se raceste, adaugam frisca putin cate putin, mixand mereu.
  9. Punem esenta de rom si amestecam.
  10. Adaugam si stafidele bine scurse
  11. Topim gelatina si o amestecam cu 2-3 linguri de crema si apoi o adaugam la cantitatea totala de crema, amestecand pana se incorporeaza.
  12. Dam  crema la frigider.


Asamblare:

  1. Desprindem blatul de pe hartia de copt si in taime in doua pe latime.
  2. Topim pe  aburi ciocolata cu frisca lichida si o intindem calduta peste bezea.
  3. Dupa ce se intareste ciocolata, punem crema si o nivelam.
  4. Acoperim cu celalat blat cu ciocolata orientata spre crema.
  5. Dam la rece pana se intareste crema.
  6. Stropim blatul de sus cu sirop.
  7. Ornam cu frisca  si cu ciocolata.
  8. Dam tortul la rece cel putin 2 ore inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2016, 15:06
Delicios si aromat!
la 18.05.2016, 15:07
Delicios tort!
la 18.05.2016, 15:12
Foarte bun!
la 18.05.2016, 15:16
Adauga comentariu...
la 18.05.2016, 15:39
Delicios!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking