Tort cu spuma de ciocolata si capsuni

Postat de eumimi in Torturi
17 Mai 2016 | 2682 vizualizari
Tort cu spuma de ciocolata si capsuni

Un tort extrem de delicios si usor de facut. Crema + caspunile fac totul aici. Reteta o veti gasi si pe site-ul meu - http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-crema-de-ciocolata-si-capsune/

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • esenta de rom
  • 150 ml apa+150 g zahar pentru sirop
  • 1 plic de praf de frisca + 150 ml lapte+ 250 g ciocolata pentru crema
  • 200 g capsuni

Mod de preparare

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru sirop caramelizam zaharul, dar nu il lasam sa devina maro inchis, pentru ca se va amara. Cand incepe sa isi schimbe culoarea in maro, adaugam apa calda si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul.

Mixam praful de frisca cu laptele pana cand devine o spuma ferma. Adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si mixam in continuare inca 3-4 minute. Adaugam in crema si capsuni taiate in 4 sau mai mici.

Insiropam blatul, iar apoi punem deasupra toata crema. Daca ne mai ramane ciocolata, o putem rade deasupra tortului.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort 28 a lui Mai

Postat de Constelatialeu

Desert tort 28 a lui Mai

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de ancutsa

Desert tort cu capsuni

  Spuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2016, 13:55
la 17.05.2016, 14:00
la 17.05.2016, 14:18
yam delicios!
la 17.05.2016, 14:22
la 17.05.2016, 15:06
Multam, fetele!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking