Tort cu spuma de fragi

Postat de Constelatialeu in Torturi
24 Oct 2014 | 4416 vizualizari
Tort cu spuma de fragi

Din tortul asta am gustat un picut,la casuta Bucatarasilor,a adus Buni,dar la cate bunaciuni au fost acolo,am gustat cate putin fin fiecare,ca si asa sunt cat Casa Poporului.Deci de la Buni a pornit,apoi l-a facut Gaby si azi l-am prestat si eu,doar ca am inlocuit dulceata de trandafiri cu dulceata de fragi.Habar nu am cum a iesit la gust,ca abia maine-l duc sarbatoritei si sper sa apuc sa gust si eu.....

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de fragi
  • 6 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri dulceata fragi
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca hulala
  • 200 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 6 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Blat :

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste,adaugal uleiul si amestecam bine,apoi adaugam faina si la final albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam cu miscari incete de jos in sus pana omogenizam compozitia. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm,turnam compozitia  si dam forma la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Il lasam sa se raceasca.

Intr-o cratita cu diametrul de 18 cm caramelizam 3 linguri de zahar.Zaharul caramelizat il imprastiem pe peretii cratitei si lasam sa se raceasca,cat timp pregatim spuma de fragi.

Spuma de fragi :

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul,obtinand o bezea tare.La final adaugam dulceata de fragi,amestecand usor,sa nu se lase bezeaua.Spuma de fragi o punem in cratita cu zahar caramelizat.Cratita respectiva o punem intr-o alta cratita in care am pus apa  fierbinte si bagam la cuptor.Lasam la foc mediu cca 30 min,facem testul scobitorii.Oprim focul si lasam in cuptor cca 15 min sa se raceasca spuma.

Dupa ce scoatem cratita din cuptor,asezam blatul de tort deasupra,asezam peste o farfuria pe care rasturnam tortul.Cu o miscare rapida intoarcem farfuria cu cratita si rasucim energic ca sa desprindem spuma.Scoatem cratita,lasam sa se absoarbe siropul ,in cazul in care este mai mult cu un servet ,inmuiem si eliminam siropul.

Frisca lichida,amestecata cu smantana de frisca si zaharul vanilat le mixam bine,apoi  imbracam tortul cu frisca si-l ornam cum ne trece prin cap.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de fragi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

Postat de Dea_Dea

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

BLATUL: Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina,...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si alune

Postat de simona72

Tort cu ciocolata si alune

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pina devin albicioase. Adaugam ceasca de cafea, vanilia si mixam. Ciocolata (eu am folosit 100 gr ciocolata neagra, iar restul ciocolata cu lapte) si untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2014, 19:21
o bunatate
la 24.10.2014, 19:22
mama,mama
la 24.10.2014, 19:27
Carliontatul asta are sa dea pe spate toti mesenii!
la 24.10.2014, 19:27
Huoooooooooooooooooooooooooocamaiinnebunitcutorturileasteaaaaa!
la 24.10.2014, 19:30
ce bun e

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking