Ingrediente
- Blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura ulei
- Spuma de fragi
- 6 albusuri
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri dulceata fragi
- 3 linguri zahar pentru caramelizat
- Pentru ornat
- 200 ml frisca hulala
- 200 ml smantana dulce peste 30% grasime
- 6 pliculete de zahar vanilat
Mod de preparare
Blat :
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste,adaugal uleiul si amestecam bine,apoi adaugam faina si la final albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam cu miscari incete de jos in sus pana omogenizam compozitia. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm,turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Il lasam sa se raceasca.
Intr-o cratita cu diametrul de 18 cm caramelizam 3 linguri de zahar.Zaharul caramelizat il imprastiem pe peretii cratitei si lasam sa se raceasca,cat timp pregatim spuma de fragi.
Spuma de fragi :
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul,obtinand o bezea tare.La final adaugam dulceata de fragi,amestecand usor,sa nu se lase bezeaua.Spuma de fragi o punem in cratita cu zahar caramelizat.Cratita respectiva o punem intr-o alta cratita in care am pus apa fierbinte si bagam la cuptor.Lasam la foc mediu cca 30 min,facem testul scobitorii.Oprim focul si lasam in cuptor cca 15 min sa se raceasca spuma.
Dupa ce scoatem cratita din cuptor,asezam blatul de tort deasupra,asezam peste o farfuria pe care rasturnam tortul.Cu o miscare rapida intoarcem farfuria cu cratita si rasucim energic ca sa desprindem spuma.Scoatem cratita,lasam sa se absoarbe siropul ,in cazul in care este mai mult cu un servet ,inmuiem si eliminam siropul.
Frisca lichida,amestecata cu smantana de frisca si zaharul vanilat le mixam bine,apoi imbracam tortul cu frisca si-l ornam cum ne trece prin cap.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de fragi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|