Tort de ciocolata decadent

Postat de Satisfyyourcravings in Torturi
27 Aug 2015 | 5569 vizualizari
Tort de ciocolata decadent

Reteta preferata a familiei noastre. Un tort umed, care nu are nevoie de insiropare si care se pastreaza bine chiar si mai multe zile.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 150 grame cacao
  • 315 grame faina
  • 500 grame zahar
  • 2 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 1/4 lingurite praf de copt
  • 1 1/4 lingurite sare
  • 2 oua mari plus 1 galbenus
  • 300 ml apa calda
  • 300 ml lapte acru
  • 110 grame plus 2 linguri ulei
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 720 grame ciocolata neagra
  • 600 ml smantana
  • sare
  • zahar pudra- optional

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao.

Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare. 

Se toarna compozitia in tava, se introduce in cuptor pe raftul din mijloc. Se coace 30 de minute. 

Se scoate din coptor si se lasa la racit 15 minute. Cu un cutit,  se desprinde marginea blatului de tava, daca este nevoie. Se rastoarna tortul pe un grilaj, se indeparteaza tava si hartia de copt si se lasa la racit complet. 

Pentru crema, se topeste ciocolata la bain marie. Se opreste focul, pastrand oala deasupra aburilor. Se adauga smantana si sare si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga zaharul pudra, daca folositi, in functie de gust. 

Se lasa la racit pana are consistenta potrivita. 

Se asambleaza tortul in functie de preferinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata decadent" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Tort decadent de ciocolata

Postat de rhapsody

Tort decadent de ciocolata

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 160 g zahar si mixam pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2015, 13:42
Delicios!
la 27.08.2015, 13:42
tare bun!
la 27.08.2015, 13:46
cred ca e tare bun,dar nu inteleg de ce este diferita prima felie de cea de a doua
la 27.08.2015, 13:48
Am scris la tipsuri ca fotografiile sunt de la doua torturi diferite pentru care am folosit aceeasi reteta.
la 27.08.2015, 13:48

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking