Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 400g pișcoturi
- 2 portocale
- 2 kiwi
- O cutie compot de ananas
- 500g de frișcă lichidă
- 5 gălbenușuri
- 500ml lapte
- 200g zahar
- 2 linguri faina
- 20g gelatină
- O esenta se vanilie
Mod de preparare
Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță , amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină.
Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri impreuna cu zaharul, le mixam după care adaugam faina si laptele putin cate putin. La final adaugăm esența si astfel compoziția obținută o punem la fiert, amestecand din cand in cand pana se îngroașă.
Cand crema s-a îngroșat o dam deoparte, o lasam sa se raceasca un pic după care adaugam gelatina , amestecand bine până se încorporează.
Separat batem frisca cu mixerul pana se întărește, dupa care o vom amesteca putin cate putin cu crema fiartă si răcită. Se va amesteca bine până la o buna omogenizare.
Portocalele si kiwi se vor curăța după care se vor tăia mici cubulete.
Asamblare:
Pișcoturile se vor înmuia putin cate putin in suc de ananas din conserva si se vor aseza intr-o tava de tort detașabilă (ca in poza).
Apoi se va intinde o parte din crema+ frișcă dupa care se va presara cuburi de portocale, kiwi si ananas. Se va proceda astfel până ce vom termina crema+frisca .
Eu am ornat deasupra cu felii de portocală si kiwi si apoi l-am lasat la frigider până a doua zi. Sper sa va fi placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|