Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)

Postat de Diana11 in Torturi
23 Feb 2015 | 11408 vizualizari
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)

Un deliciu de zile mari!!!! Usor de facut si de mincat :)

Ingrediente

  • Blatul 1:
  • Oua - 3
  • Faina - 125 gr
  • Praf de copt - 1 lingurita mica
  • Zahar - 125 gr
  • Cacao - 8 linguri mari
  • Blatul 2:
  • Albusuri de ou - 5
  • Pudra de zahar (sau zahar obisnuit) - 300 gr
  • Gelatina - 10 gr
  • Apa - 4 inguri mari (dar depinde de gelatina care o alegeti)

Mod de preparare

Blatul 1:

Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam praful de copt,faina si cacao,amestecam bine pina obtinem o masa omogena.Se incalzeste cuptorul pina la 180-200C.Forma pentru coacerea blatului se unge bine cu unt apoi turnam aluatul si il etalam bine pe toata suprafata formei cu ajutorul unei linguri.Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20min.De preferinta sa nu deschideti usa cuptorului pina la sfirsit.Cind e gata il scoatem si il punem sa se raceasca.

Blatul 2:

Gelatina o punem la dizolvat cu 4linguri mari de apa timp de 10-15min(dar totul depinde de gelatina careo alegeti dvs,apa adaugati atit cit scrie pe instructie si timpul la fel)

Dupa ce s-a dizolvat o punem la foc incet sa se topeasca sau in cuptorul cu microunde,nu e nevoie sa o fierbeti doar sa se topeasca.O lasam sa se raceasca

Mixam albusurile pina devina spuma(ca sa se mixeze mai usor adaugati un virf de cutit de sare,putin de tot)fara ca sa ne oprim de mixat adaugam zaharul si mixam in continuare pina se ingroasa bine crema dupa care,mixind, adaugam gelatina.Mai mixam putin si Blatul 2 e gata

Luam Blatul 1 si scoatem usor cu ajutorul unui cutit,partea de sus a blatului, undeva in jurul la 1-2mm,la dorinta,dupa ce ati curatit bine partea de sus a blatului,puteti sa-l stropiti bine cu apa.

Asamblarea tortului:

Blatul 1 se aşează într-o formă cu pereţii detaşabili,turnam blatul 2 si il nivelam bine cu ajutorul unui cutit sau o lingura.Punem torta la frigider pina se prinde bine gelatina.Intre timp facem glazura de ciocolata.Se amestecă zahărul cu cacao,se adaugă laptele şi se pune la foc pînă se topeşte zahărul.Se răcoreşte un pic,se adaugă untul şi se amestecă bine.

Cind este prinsa bine gelatina scoatem torta din frigider si se toarnă glazura peste mijlocul tortului.Ea se prelinge peste tot. Ar fi bine să nu folosiţi lingura sau cuţitul pentru a nu-i strica luciul.Pur şi simplu,rotiţi tava ca să se  acopere uniform.

Decoram dupa plac!!!

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu mere intregi

Postat de sufletista

Desert tort cu mere intregi

Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la...

Citeste continuarea

Red Velvet Cake

Postat de diaconta

Red Velvet Cake

Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt. Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2015, 14:27
la 23.02.2015, 14:28
la 23.02.2015, 16:06
Cat de elegant este
la 23.02.2015, 17:32
imi place tortul asta !
la 23.02.2015, 17:53
Un tort foarte bun, dar ”lapte de paasăre” mă duce cu gândul la altceva Acum, poate sunt eumai învechită Oricum din partea mea

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking