Tort Martisor

Postat de diaconta in Torturi
7 Mai 2014 | 10654 vizualizari
Tort Martisor

Am vrut să sărbătorim venirea primăverii cu un tortuleţ delicat, pufos, cu o cremă fină şi un jeleu dulce acrişor de vişine. Doar cam mic, a fost părerea unanimă.

Ingrediente

Blat de pandişpan(tava de 20 cm)

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • Visine pentru prajituri din conserva

Jeleu de visine:

  • 300 ml sirop de visine
  • 1 ½ lingura amidon

Glazura:

  • 150 g ciocolata alba

Pentru ornat:

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri smântâna

Mod de preparare

Reteta  de blat este foarte simpla, trebuie doar sa respectati proportiile, adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit, iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.

Pentru început, am tapetat tava cu hârtie de copt. Am pus separat hârtia în forma de cerc pe fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute, pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme, paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua, în 3 reprize, amestecând usor cu un tel, cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa, ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa 20 de minute, am redus cuptorul la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.

 Am pregatit o budinca din 300 ml lapte, o lingura de zahar si un plic de budinca de vanilie.

Am amestecat cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase sau sa se lege de cratita.

Am lasat budinca sa se raceasca.

Am folosit visine din acelea conservate special pentru prajituri. O reteta pe care o ador,visinele sunt un deliciu.

Am strecurat visinele.

Siropul  lasat l-am completat cu sirop de visine,pana la 300 ml.

L-am amestecat cu amidonul si l-am lasat sa fiarba,amestecând mereu, pâna s-a îngrosat.

Am lasat si jeleul sa se raceasca.

Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am încorporat câte o lingura de budinca racita.

Frisca am mixat-o cu cele 3 linguri de smîntâna.

Blatul  l-am taiat obtinând trei blaturi.

Peste blat am pus jeleu, crema si visine. Am pus al doilea blat, jeleu, crema si visine.

Al treilea blat a fost de fapt partea care a fost jos în tava,fiind mai dreapta.

Deasupra am pus ciocolata alba topita pe baie de aburi.Inainte de a se întari,am pus putin jeleu peste glazura.

Am ornat cu frisca si visine.

O combinatie minunata de gusturi în acest tort primavaratic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Desert tort Martisor

Postat de ancutsa

Desert tort Martisor

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2014, 22:24
la 07.05.2014, 22:32
Un adevarat deliciu
la 07.05.2014, 22:46
frumos
la 07.05.2014, 22:49
superb tort
la 07.05.2014, 22:58

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking