Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie alimentara.
Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un rand de biscuiti.
Biscuitii obisnuiti i-am rupt in bucati mai maricele si i-am impartit in doua parti.
De asemenea, am impartit toate ingredientele in cate doua parti pentru ca am lucrat separat pentru fiecare tava de tort.
Deci, peste biscuitii rupti am adaugat fructele confiate, nuca taiata mai mare si rahatul taiat cubulete.
Am pus intr-un vas, pe foc moale, untul cu ciocolata rupta bucati, iar in alt vas am amestecat laptele cu cacaua, zaharul si putina sare.
Am turnat cate putin lapte peste ciocolata si untul de pe foc si am amestecat pana cand s-a topit si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am pus totul fierbinte peste amestecul de biscuiti.
Am amestecat rapid cu o furculita, sa se patrunda si sa se omogenizeze totul si am rasturnat amestecul peste biscuitii din tava.
Am presat bine cu mainile tortul astfel format si l-am imbracat cu folia din tava.
Am dat tava la rece pana s-a intarit suficient, astfel incat sa-l pot portiona frumos.
Eu l-am tinut cam doua ore la frigider, apoi am portionat pe langa biscuiti.
Au rezultat cate 8 portii in fiecare tava.