Tort „Sueño de chocolate”

Postat de simonacallas in Torturi
18 Apr 2014 | 12476 vizualizari
Tort „Sueño de chocolate”

Vă prezint un tort desprins din visurile iubitorilor de ciocolată: blat cu cacao neagră, cremă ganache de ciocolată neagră şi ornat din abundenţă cu ciocolată neagră şi albă. Tortul „Sueño de chocolate” (vis de ciocolată) este dens, cremos şi alintă papilele gustative într-un mare fel :)

Ingrediente

  • Două felii de blat de tort cu cacao preparat ca aici: http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-59196.html
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri zahăr
  • sucul de la o lămâie potrivită
  • 2 inguri rom
  • Pentru ganache de ciocolaă:
  • 500 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
  • 400 ml frişcă lichidă
  • Pentru ornat:
  • 300 g ciocolată neagră
  • 200 g ciocolată albă
  • 300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Preparare sirop: am pus la fiert apa, mierea, zahărul şi sucul de lămâie până când au căpătat aspectul unui sirop mai subţire. Apoi am luat de pe foc şi am asdăugat romul. Am lăsat să se răcească.

Preparare ganache de ciocolată: am rupt ciocolata în bucăţi cât mai mici. Am încălzit frişca lichidă până aproape de punctul de fierbere şi am turnat-o peste ciocolată. Am amestecat cu o spatulă până când s-a dizolvat ciocolata. Am lăsat să se răcească, apoi am amestecat cu mixerul de câteva ori, să se omogenizeze bine.

Asamblare tort: Am  însiropat prima foaie de blat (foto 1), am pus jumătate din cremă (foto 2), am întins-o şi am nivelat (foto 3), am aşezat cea de-a doua foaie (foto 4), am însiropat-o şi pe ea, iar cu restul de cremă am îmbrăcat tortul (foto 5), nivelând marginile şi partea de sus. Am dat la frigider, cât timp am preparat glazura de ciocolată.

Preparare glazura de ciocolată: am încălzit la microunde  200 ml frişcă şi am dizolvat în ea ciocolata neagră tăiată în bucăţi mici.  Am lăsat să se răcească şi, când avea consistenta unei creme mai ferme (care să păstreze forma atunci când e şpriţată), am pus-o într-un poş la care am ataşat un vârf de ornat în formă de stea închisă (foto 6). Am format spirale în formă de trandafiri de jur împrejurul tortului. Am procedat la fel cu ciocolata albă, pe care am dizolvat-o în 100 ml frişcă încălzită şi am pus-o în alt poş, cu acelaşi fel de vârf dr ornat şi am format trandafirii albi, de jur împrejur şi pe platforma tortului. Cu restul de cremă de ciocolată neagră am format trandafirii din mijloc.   

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Sueño de chocolate”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Raffaello

Postat de sufletista

Desert tort Raffaello

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir...

Citeste continuarea

Winter cake

Postat de Meea

Winter cake

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2014, 20:38
PERFECT ..felicitari
la 18.04.2014, 21:19
super fain
la 18.04.2014, 21:22
Wow! Incredibil!!!! Imi place mult!
la 18.04.2014, 21:23
eu n-as manca din el, atat e de frumos
la 18.04.2014, 21:24
Ce frumos este !

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking