Tort Vis de ciocolata

Postat de amalia01 in Torturi
4 Mai 2016 | 5792 vizualizari
Tort Vis de ciocolata

Imi doream de mult sa intru in clubul select al cofetareselor. Sa nu credeti ca m-am inscris la "Bakeoff"!  Dar am pregatit un tort inspirat de acolo...La comanda Alessiei, evident!

Ingrediente

  • blat:4 oua
  • 2 lg apa rece
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata neagra:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • crema de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu late
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • crema de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata cu late
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • pentru blatul mai mic am redus cantitatile de ingrediente proportional:
  • 200 g ciocolata
  • 170 ml frisca lichida
  • 25 g unt/margarina
  • 3 g gelatina granule
  • 30 ml apa rece
  • siropul:100 ml apa
  • 3 lg zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta de rom

Mod de preparare

a. blatul:

Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina.

Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand devin spumoase.

Adaugi treptat, faina si cacaoa in ploaie, amestecand incet cu o lingura de lemn/spatula de silicon.

Cand totul este omogenizat adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si torni compzitia in tava, apoi dai la cuptor pentru 30 minute. Verifici daca blatul este copt cu ajutorul unei scobitori. Il scoti apoi si il lasi sa se raceasca in forma.

Cand s-a racit, tai blatul in doua, pe orizontala. Este de preferat sa iti pregatesti blatul cu o zi inainte, fiindca se taie mai usor.

b. crema:

Tehnica este aceeasi pentru fiecare tip de crema. Eu am cautat mai multe retete si am modificat putin ordinea.

Ciocolata o rupi bucatele si pui pe foc vasul cu apa pentru aburi.

Bati frisca, dar nu de tot, asa ca pentru ornat tortul. Trebuie sa ramana putin mai moale, altfel crema se va intari prea tare.

Gelatina o pui la hidratat in apa rece , iar ciocolata la topit pe baie de aburi.

Cand ciocolata s-a topit adaugi margarina si omogenizezi. Iei bolul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, apoi frisca batuta, amestecand usor, de jos in sus cu spatula.

Montare:

Asezi blatul in forma pentru tort, pe platou.

Prepari siropul si insiropezi bine blatul. Faci asta inainte de a incepe prepararea primei creme!

Torni crema de ciocolata neagra peste blat, uniformizezi si dai la frigider, pentru a se intari.

In acest moment incepi preparea cremei de ciocolata cu lapte.

Cand este gata scoti tortul de la frigider, torni crema si procedezi la fal.

Reiei cu crema de ciocolata alba aceeasi pasi.

Dupa ce ai asezat si crema de ciocolata alba lasi la frigider 30 minute, dupa care asezi inelul mai mic si decupezi blatul astfel incat sa se aseze pefect peste primul etaj...

Reiei tot pasii pentru celelalte creme.

Lasi tortul la frigider inca 1 ora, dupa care indepartezi inelele si il decorezi.

Este putin de lucru, nu a iesit perfect, dar a fost savurat pana la ultima felie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vis de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort "Vis de Iarna"

Postat de Ela68

Tort "Vis de Iarna"

Mod de preparare portocala confiata si sirop  : Pentru inceput, spalam portocala si o lasam sa fiarba doua trei minute astfel incat sa poata fi eliminata pelicula de ceara cu care...

Citeste continuarea

Tort "Vis cu pere"

Postat de postavaru

Tort "Vis cu pere"

Blatul: Se separa ouale. Albusele se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi 50 g zahar si se bate in continuare pana luceste puma, ca la bezea.. Se pune la rece. Se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2016, 21:38
ce bine arata
la 04.05.2016, 21:43
la 04.05.2016, 21:49
Delicios!
la 04.05.2016, 22:38
frumos
la 04.05.2016, 23:04

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking