"Urate da` bune" ( Caramele )

Postat de Ela68 in Dulciuri
26 Ian 2015 | 4554 vizualizari
"Urate da` bune" ( Caramele )

Nu stiu daca ati avut vreodata senzatia ca nu mai puteti gandi daca nu mancati ceva dulce, ca va tarati ca beduinul in desert dupa un strop de apa, ca ati vrea chiar si zahar gol sau orice dulcegarie sa va reveniti. Asa mi s-a intamplat mie duminica seara. Aveam in casa doar zahar, unt si smantana pentru gatit. Tot cotrobaind prin dulap am dat si de ceva seminte crude de floarea soarelui. Cam asa au rezultat aceste caramele delicioase. Ce-i drept, urate foc.

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 80 mlsmantana pentru gatit
  • 60 gr seminte floarea soarelui

Mod de preparare

1. Am prajit semintele, sa aibe un plus de aroma.

2. Topim zaharul, avand grija sa nu-l ardem si incoropram untul. Aveti grija ca frige, asadar, lasati putin sa se topeasca, apoi amestecati. Dupa ce  s-a inglobat, pret de un minut dureaza, adaugati si smantana pentru gatit.

3. Lasati inca un minut sau doua pana s-a legat bine si adaugati si semintele.

4. Rasturmati continutul pe o foaie de copt unsa cu unt, nivelati  si asteptati sa se raceasca.

5. In momentul in care se raceste, se poate taia cu cutitul sau, cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute..........ca n-am avut timp sa le dau forma, caci glicemia zbiera de mama focului.

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Urate da` bune" ( Caramele )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec "Zebra"

Postat de Patricia_Iordache_79

Chec "Zebra"

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul vanilinat si mixam la viteza mica, apoi adaugam zaharul, lingura cu lingura, pana...

Citeste continuarea

Limbi de pisica

Postat de caroline

Limbi de pisica

Zaharul impreuna cu untul se mixeaza pana ce devin o compozitie cremoasa. Apoi adaugam treptat faina. Separat batem albusurile spuma impreuna cu un varf de sare . Turnam albusurile peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2015, 20:25
Nu-s urateee!
la 26.01.2015, 20:28
Eu vreau!
la 26.01.2015, 20:34
ce nume au )
la 26.01.2015, 20:34
si eu vreau
la 26.01.2015, 20:35
Doamne, cum se intindea caramelul, yoyyyy

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking