Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie. Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina. Se lasa sa se activeze bicarbonatul, apoi se amesteca cu faina din vas....
Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat. Apoi, taiem ciocolata in cuburi. Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de gheata la congelator.  Apasam aluatul usor cu degetele in orificiilei formei pentru cuburi de...
Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa. Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie....
Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Tocam cuburi salamul, muschiul file, ardeii si ciupercile si le incorporam in aluat. Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi...
Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.  Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie. Se pune razatura de mere in...
Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid. Intre timp, pregatim umplutura. Curatam si tocam legumele...
Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga branza de vaci. Piersicile se trec prin blender cu putin iaurt pana se obtine un smoothie. In restul de iaurt se stinge bicarbonatul si se adauga peste compozitia de oua cu branza. Apoi se adauga smoothie-ul de piersici,...
Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta.  Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam ficateii de pui. Ii rumenim la inceput la foc iute, pentru cateva minute, apoi micsoram intensitatea focului...
Spalam bine orezul si il punem la fiert in apa rece. Adaugam si putina sare si il lasam sa fiarba pana absoarbe toata apa. Intr-un alt vas, punem laptele la fiert. Cand orezul absoarbe toata apa, adaugam laptele fierbinte.  Lasam orezul sa fiarba pana absoarbe si laptele, apoi...
Mai intai pregatim umplutura. Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper, dupa gust. Decupam cate un capacel de la chifle si le scobim...
Mai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins. Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate. Lasam sosul de rosii sa fiarba pana se reduce si il asezonam cu sare, piper, si frunze de busuic, tocate....
Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in interior.  Se intorc rosiile cu partea scobita in jos, pe un platou sa se mai scurga din zeama....
Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la...
Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper. Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de pui pe toate partile. Se scot din tigaie, se lasa sa se mai raceasca putin, apoi se cresteaza din...
Fructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele. Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si se stropeste imediat cu ulei de masline. Este recomandata lingura de lemn pentru a nu oxida rapid...
Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto. Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la visine si se presara zahar peste ele. Se lasa deoparte si se amesteca din cand in cand, pana zaharul...
Crema de avocado cu banane
In la 10 Iun 2019
Crema de avocado cu banane
Se curata avocado de sambure si de coajă. Se taie avocado in doua, transversal, apoi se rasuceste una din parti si se separă de sambure. Se scoate samburele cu o lingura si tot cu lingura se scoate pulpa de avocado din coaja. Se stropeste imediat cu zeama de lamaie sa nu oxideze si se adauga...
Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar si se adauga o lingurita de faina. Se amesteca parmezanul cu pesmetul. Feliile de carne se trec...
Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu untul din tava. Presaram sare si busuioc si ii dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 40-45 de...
Mai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile deshidratate si le tocam mai marunt. Pornim Multicooker-ul Crock-Pot cu gatire sub presiune pe...
Curatam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute, temperatura High. Adaugam uleiul, il lasam sa se incinga si rumenim usor bucatile de carne, pe toate...
Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti. Adaugam si crema de branza, mustarul, ierburile de gradina, putina sare si putin piper. Amestecam...
Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata. Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid,...
Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional.  Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt. ...
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup. Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam...
Varza a la Cluj
In la 10 Mar 2019
Varza a la Cluj
Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele...
Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos. Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat...
Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun. Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute.  Apoi, se scurge bine si se adauga peste ceapa calita. Se...
Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii....
Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul. Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le...
Afisate 1 - 30 din 115 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking