Spaghetti carbonara
In la 21 Aug 2018
Spaghetti carbonara
1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.  2. Taie baconul cubulete. 3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie...
Adauga smantana, untul de arahide, sarea de mare, laptele condensat si untul in slow cooker-ul Crock-Pot 3.5L Manual White. Pune capacul, seteaza modul de gatire "low" si verifica dupa cca o ora; Ridica capacul, adauga ciocolata neagra, ciocolata alba, ciocolata cu ...
Supa de pui cu galuste
In la 23 Mai 2018
Supa de pui cu galuste
Incepe prin a taia in 2 aripioarele si apoi pune apa rece peste si pune-le la fiert la foc mediu.   Toaca apoi legumele cubulete. Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra carnii. Si cand carnea e aproape gata, cam dupa jumatate de ora, poti pune si legumele tocate. Dupa 8-10...
Incepe prin a curata crevetii: eu am ales creveti mari si e neaparata nevoie sa-i cureti – daca ai creveti mai mici, poti scapa sa zicem de la capitolul curatat. (Spaniolii nu prea obisnuiesc sa-i curete, invocand motivul ca prin pastrarea cochiliei preparatul va avea o aroma mai intensa.)...
Desert Tort Curcubeu
In la 9 Mai 2018
Desert Tort Curcubeu
PASUL 1: PREPARARE BLATURI Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare dintre ele si amesteca bine. Amesteca untul cu zaharul intr-un robot de bucatarie la viteza medie...
Desert gogosi glazurate
In la 11 Apr 2018
Desert gogosi glazurate
Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si...
Desert tort de mere
In la 11 Apr 2018
Desert tort de mere
1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul fiecaruia. Cand e gata, ia de pe foc si lasa sa se raceasca. 2. Amesteca intr-un castron...
Stufat de miel
In la 4 Apr 2018
Stufat de miel
Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste carnea pe toate partile pana prinde culoare. Adauga apoi ceapa si usturoiul verde. Lasa putin pe foc pana...
Friptura de miel la cuptor
In la 3 Apr 2018
Friptura de miel la cuptor
Pulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca. Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si menta, zeama de lime, uleiul de masline, vinul rosu, apa si sare si piper dupa gust. Se mixeaza bine si...
Pune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si lasa-l la scurs intr-o sita. Taie ceapa cubulete si usturoiul marunt. Da parmezanul pe...
Desert tort de morcovi
In la 3 Apr 2018
Desert tort de morcovi
Incepe cu siropul , pentru a-i oferi ragaz sa se raceasca. Pune apa intr-o craticioara pe foc si adauga si zaharul. Amesteca bine pentru a se dizolva. Adauga in continuare esenta de vanilie, fresh-ul de lamaie si fresh-ul de portocala. Lasa totul sa fiarba, pana scade si se...
Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si agitat-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din...
Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de ora aluatul va fi umflat, e timpul sa adaugi uleiul de masline, sarea si restul de faina si framanta cca 6-8...
Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale. Dupa epuizarea timpului scurge apa fierbinte si adauga apa rece. Apuca-te sa decojesti...
Taie ceapa cubulete; Pune ulei intr-o cratita si caleste ceapa; Toaca usturoiul si pune-l si pe-acesta; Asezoneaza cu sare si piper; Adauga  carnea taiata cubulete; Adauga boia si cimbru; Adauga vinul si lasa sa se reduca; Acopera cu apa si pune capacul;...
Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la...
Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.  Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt...
Supa crema de cartofi
In la 11 Ian 2018
Supa crema de cartofi
Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare. Odata fierte, scoate oregano, scurge 3 sferturi din apa si paseaza totul bine – poti folosi si un  blender  insa cartofii vor...
Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella.  Intercalam apoi ambele tipuri de branza, or sa se topeasca si vor curge efectiv in paine... cam asta e scopul acestei...
Crap ardelenesc
In la 10 Ian 2018
Crap ardelenesc
Taie cartofii felii groase de 5 mm; Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai; Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt; Amesteca apoi sarea, piperul si o lingurita de boia si presara pe deasupra cartofilor; Pune tava in cuptor la 180 de...
Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt; Bate galbenusurile cu un tel si unge saratelele; Presara parmezan ras si seminte de...
Pune lipia libaneza in tava si unge-o cu sos de rosii. Taie apoi mozzarella cubulete si distribui-o egal pe lipie. Adauga peste aceasta rosiile uscate, busuiocul, sarea si piperul. Incinge cuptorul la 190 grade si introdu lipiile inauntru cateva minute pana devin crocante, iar mozzarella s-a...
Incepem cu jeleul. Intr-un castron pune gelatina cu apa rece si las-o cca 10 min la hidratat; Intr-o craticioara pune zmeura congelata, zaharul si cognacul si pregateste-le la foc mediu; Dupa cca 5 min va incepe sa se ingroase; Da-l deoparte si blendeaza-l; Strecoara...
“Acadele” de mozzarella si rosii cherry  Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si apoi se trece prin mixul de seminte; Rulouri de tortilla cu jambon si spanac Se...
Carnati de casa
In la 13 Dec 2017
Carnati de casa
Pune matele de porc intr-un castron cu apa si otet si lasa-le acolo cca jumatate de ora; Zdrobeste usturoiul intr-un mojar impreuna cu boabele de coriandru; Taie apoi carnea si slanina cuburi; Introdu bucatile de carne in masina de tocat; Condimenteaza apoi carnea cu usturoi,...
Bate cele 3 oua cu ajutorul unui tel. Taie ceapa si ardeiul gras cuburi. Incinge o tigaie si pune o lingura de ulei inauntru. Adauga ardeiul, caleste-l putin si la scurt timp adauga si ceapa. Cand acestea s-au calit, adauga spanacul. Caleste-l si pe-acesta cateva minute...
Friptura de porc la tava
In la 13 Dec 2017
Friptura de porc la tava
Cresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari.  Pune ulei de masline intr-o tava de cuptor si pune-o pe foc. Caleste legumele putin. Trage-le spre margine si pune bucata...
Friptura de porc la cuptor
In la 13 Dec 2017
Friptura de porc la cuptor
Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si usturoiul si freaca bine carnea cu ele pe ambele parti, pentru a op aromatiza bine. Incinge...
Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute. Restul de faina pune-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul si un praf de sare si amesteca usor. Adauga oul,...
Lasagna cu legume
In la 23 Noi 2017
Lasagna cu legume
  Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se vor coace, probabil 15-20 min va dura;...
Afisate 1 - 30 din 182 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking