Tort cu mere
In Dulciuri la 7 Noi 2015
Tort cu mere
Merele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu dulceata si nuci, apoi se dau 20-25 minute la cuptor la 180 grade. Albusurile se bat spuna cu un praf...
Buttermilk pancakes
In Dulciuri la 28 Oct 2015
Buttermilk pancakes
Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Intr-un bol se amesteca mierea cu untul cald,ouale,sarea laptele,iaurtul si esenta de vanilie.Se pune faina peste lapte si se amesteca putin,cat sa nu mai fie cocoloase de faina.Se pune si lingura de zeama de lamaie.Se lasa tigaia la...
Granola
In Dulciuri la 11 Iul 2015
Granola
Se amesteca toate ingredientele, se aseaza in tava si se da la cuptor pentru 10 minue la 200 grade. Se serveste cu lapte sau iaurt grecesc.
Pui crocant
In la 2 Iul 2015
Pui crocant
Puiul se taie felii sau fasii mai groase;ouale se bat cu condimentele, iar porumbul se sfarama cu mana.Se da puiul prin ou si fulgi de porumb si se pune la prajit pe ambele parti.Se scoate pe o farfurie acoperita cu servetele. Secretul e sa le puneti pentru 15 minute la cuptor la 200 de grade,...
Mascarponele se amesteca cu nutella si frisca. Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit si se pun intr-un borcan;apasati bine cu o lingura. Se pune peste jumatate din crema,briosa sau bicuitii cu ciocolata macinati (la biscuiti trebuie sa puneti unt) si cealalta jumatate de crema....
Se amesteca faina cu cacao,praful de copt si ciocolata maruntita. Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos; se adauga pe rand ouale.In amestecul de unt cu zahar se pune jumatate din faina si jumatate din lapte (in care adaugati zeama de lamaie),...
Caramel sarat
In Dulciuri la 10 Iun 2015
Caramel sarat
Zaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune untul si se amesteca cu lingura de lemn; cand se topeste untul se pune sarea apoi smantana lichida (cu...
Fructele uscate se lasa la hidratat peste noapte sau macar cu 2 ore inainte de a fi puse in blender. Se formeaza bilute mici care se dau prin cocos si se pastreaza la frigider. Tin cel mult 3-4 zile.
Laptele se pune la fiert impreuna cu fulgii si praful de scortisoara. Se lasa pana da in clocot si fulgi absorb tot lichidul.Se taie fructele, se aseaza intr-un castron alternand cu porridge. Se da la frigider pana se raceste definitiv sau se poate consuma cald.Personal il prefer rece,...
Limonada cu menta
In Bauturi la 6 Iun 2015
Limonada cu menta
4 lamai se storc in storcator sau la mana si se adauga peste apa. Lamaia ramasa se curata de coaja si se pune in blender impreuna cu gheata si menta pana se macina. Se adauga tot in apa, se amesteca bine,se adauga mierea si se da la rece. Se serveste cu cuburi de gheata.
Cotletele de porc se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se asezoneaza cu boia, sare, curry, piper, cateva rosii cherry, felii subtiri de mar si vin alb; se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute. Rosiile si ridichile se spala,se taie si se aseaza pe salata; se asezoneaza cu...
Iaurt cu fructe
In Dulciuri la 5 Iun 2015
Iaurt cu fructe
Fructele se taie cubulete. Intr-un pahar, farfuriuta se aseaza stratul de piersici, iaurt, pepene galben, iaurt, mango si ultimul strat de iaurt. Deasupra se orneaza cu mango, smochina taiata si un praf de fulgi de cocos.Se da la frigider pentru o ora si se savureaza.
Biscuitii se pun la robot si se macina bine;peste ei se toarna untul topit si se amesteca bine cu o lingura. "Aluatul" rezultat se pune intr-o tava cu fundul detasabil si se preseaza cu o cana. Mascarpnele se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga frisca si se amesteca cu...
Unt de migdale
In Dulciuri la 22 Mai 2015
Unt de migdale
Migdalele se pun la robot si se mixeaza circa 5 minute continuu. Se opreste doar pentru a indeparta crema de pe pereti. Dupa 5 minute se adauga apa si se mai mixeaza alte 5 minute. La sfarsit cand e cremos si untos se pun alunele si se mixeaza putin; astfel untul va fi crocant. Se servete pe...
Se  spala bine legumele si se taie dupa preferinte.Se adauga sunca,crutoanele si se condimenteaza dupa gust.Pofta buna!
Paine din seminte low carb
In la 20 Mai 2015
Paine din seminte low carb
Semintele (in afara de chia) se pun la robot si se macina bine. Se amesteca cu chia, sare, bicarbonat, apoi se adauga apa si ouale si se omogenizeaza bine. Se pune amestecul intr-o tava mica, se decoreaza cu seminte si se da la cuptor la 180 grade pentru 35 minute. Se taie numai dupa racirea...
Hamburger de pui
In Sandvisuri la 2 Mai 2015
Hamburger de pui
Carnea de pui se toaca la robot nu foarte marunt se amesteca cu patrunjelul, pesmetul, oul, busuiocul si condimentele. Se formeaza hamburgerii si se pun in tigaia gril fara ulei. Se frig pe ambele parti si se pun in chifla unsa cu maioneza plus legume. Cine vrea poate manca fara paine,...
Pestele se curata si i se taie capul. Legumele se curata si se taie cuburi. Peste legume punem conserva, condimentele si ulei de maslina. Condimentam pestele si ii punem in burta verdeata si o lingura de ulei de masline; se pot pune si felii de lamaie. Se da la cuptor la 180 grade pentru 20...
Se separa albusurile de galenusuri;batem bine cele 9 albusuri cu un galbenus,adaugam condimentel,jumatate de mozzarella,salamul taiat si cele 4 felii de paine sfarmate bucatele.Se toarna in tigaia incinsa cu ulei si se lasa la prajit;cand e gata se intoarce pe cealalta parte.Se scoate pe farfurie...
Se curata anghinarele se stropesc cu zeama de lamaie, se aseaza in tava si se toarna deasupra vinul, 5 linguri de ulei de masline sare si piper. Se introduc la cuptor la 170 grade pentru minim o ora. Se pune la fiert 200 ml apa in care se adauga un praf de sare si o lingura de ulei; cand...
Ciupercile se curata de pielita.Coditele se taie cubulete si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si patrunjel;compozitia se pune in ciuperci si se dau la cuptor pentru 10 minute la170 grade.Broccoli-ul se curata si se rupe buchetele mici apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare.Cartofii se...
Ouale le-am batut cu furculita,am adaugat mierea,apoi uleiul,iaurtul si am amestecat bine. Am adaugat apoi laptele de soia si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Fructele  le-am taiat apoi le-am amestecat cu gris.Am fust fructele in tava si deasupra aluatul. Am pus tot la...
Marul se curata de coaja si se da pe razatoare,biscuitii se macina la robot sau se dau tot pe razatoarea mica. Se amesteca ambele bine bine apoi se aseaza intr-un pahar in straturi completand cu unul de capsuni si unul de inghetata. Pofta mare!
Pigna di pasqua
In Dulciuri la 18 Apr 2015
Pigna di pasqua
Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul topit, esenta si la sfarsit faina. Trebuie sa arata ca un aluat pentru coconac, lipicios.In ora in...
Se curata dovleceii de coaja si se taie solzisori. Se pun la calit in ulei si putina sare. Albusurile se zbat bine cu galbenusul,se adauga sare si piper. Cand dovlceii devin rumeni si moi se pun ouale deasupra si se lasa circa 8 minute. Apoi se incerca cu o spatula daca e prajita si se...
Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape. Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si adanca si le punem deasupra zaharul si zeama de lamaie. Punem pe focul mare pentru 25 minute si...
Merele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii. Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune apoi uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga cate...
Paine cu cartof si ou
In la 15 Apr 2015
Paine cu cartof si ou
Cartofii se taie si se pun la fiert cu sare.Cand au fiert se piseaza bine ca pentru piure.Drojdia se pune la crescut cu 2 linguri de faina,o lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut.Cand creste se adauga peste restul de faina,se framanta putin apoi se adauga cartofii facuti...
Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari. Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina cu praf de copt in ploaie. Se aseaza intr-o tava in forma de floare/sufle de...
Cannelloni cu carne
In la 13 Apr 2015
Cannelloni cu carne
Se amesteca cele 4 oua cu laptele, uleiul si faina apoi se coc clatite subtiri. Se amesteca carnea cu celelalte igrediente si se tine foare putin pe foc, circa 5 minute. Intr-o oala se pune sucul de rosii su apa, usturoiul intreg si busuioc si se lasa la fiert circa 40 minute. Se ruleaza...
Afisate 1 - 30 din 63 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking