Intr-un castron amestecam untul, uleiul, mustarul, boiaua, sarea si piperul pana obtinem o pasta, trecem prin acest amestec pulpele de pui, apoi le asezam intr-o tava si acoperim tava cu hartie de copt. Setam cuptorul electric la 220 grade C, pentru 1 ora. Dupa 1 ora scoatem hartia de copt si...
Mai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa). Cat fierbe orezul, ne apucam sa curatam legumele si sa le taiem cubulete mici, iar ceapa o taiem marunt. Asezam legumele in tigaia...
Desert cremsnit
In la 7 Dec 2018
Desert cremsnit
Crema : Amestecam zaharul cu ouale, praful de sare, zaharul vanilat si amidonul, apoi subtiem cu laptele. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam untul si coiaja rasa de lamaie. Am lasat foile in cutia in care au fost ambalate, asezam o foaie...
Sarmale in oala de lut
In la 7 Dec 2018
Sarmale in oala de lut
Mai intai ne pregatim foile de varza cca 40 de foi, restul de varza o tocam marunt. Carnea o tocam. Ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Asezam pe foc o tigaie cu putin ulei, punem la calit ceapa cu morcovul si un pic de sare. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat bine,...
Gulas
In la 7 Dec 2018
Gulas
Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete. Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa, ardeiul si le calim, adaugam boiaua dulce si pasta de ardei iute, adaugam si cca...
Desert eclere
In la 7 Dec 2018
Desert eclere
Coji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoareasca amestecul si apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand bine pana se incorporeaza fiecare...
Desert bezele
In Dulciuri la 24 Noi 2018
Desert bezele
Albusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand incepe sa se formeze spuma, adaugam zahar putin cate putin si continuam sa mixam, procedam asa pana...
Desert tort Ema
In la 24 Noi 2018
Desert tort Ema
Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Blat 1 de cacao : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate bine pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, la final se cerne cacaua si faina si se amesteca de...
Chiftele prajite
In la 24 Noi 2018
Chiftele prajite
Intr-un castron incapator punem carnea tocata, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si cartofii rasi pe razatoarea mica si storsi de zeama. Omogenizam tot amestecul, adaugam sare si piper dupa gust si la final incorporam cele 3 oua. Formam chiflele, unele plate, altele rotunde, dupa...
Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam amestecul de rosii si ardei, amestecam, apoi punem mazarea scoasa din congelator. Acoperim cratita cu un...
Ciorba de cartofi
In la 24 Noi 2018
Ciorba de cartofi
Mai intai pregatim ingredientele, curatam legumele, ceapa o taiem marunt, morcovul si telina le curatam si apoi le dam pe razatoarea mica. Curatam cartofii si ii taiem cuburi mai mari. Prazul il taiem rondele. Asezam o oala pe foc cu cca 30 ml ulei, lasam sa se incinga apoi adaugam ceapa,...
Muschi de porc a la Costel
In la 24 Oct 2018
Muschi de porc a la Costel
Feliile de muschi se asaza in tava, se presara sare si piper, se pun cele 2 linguri de ulei si apa cat sa le acopere. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora si 20 min. Separat se fierb ciupercile in apa cu putina sare; cand sunt fierte, se baga in blender si se paseaza. Se adauga...
Legumele se curata si se feliaza, se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in blender, amestecul obtinut il transferam in oala unde avem zeama de legume. Separat se fierb ciupercile; cand sunt fierte, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza. Se adauga in oala unde...
Gratar mixt
In Mancaruri cu carne la 20 Oct 2018
Gratar mixt
Pregatim mai intai carnea. Intr-un vas incapator amestecam condimentele de porc, cu putina sare mare, 3 linguri de ulei si dulceata de ardei iute, apoi trecem fiecare bucata de ceafa si piept de porc prin acest amestec. Separat facem amestecul pentru pui. Lasam carnea la odihna cca 4 ore....
Aripioare picnic
In la 20 Oct 2018
Aripioare picnic
Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa se raceasca un pic, le punem pe un servet sa se absoarba toata apa in care au fiert. Separat batem...
Afisate 1 - 15 din 15 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking