Placinta cu mere
In Dulciuri la 18 Noi 2013
Placinta cu mere
Pentru aluat, se dizolva drojdia in lapte, apoi se adauga un praf de sare, zaharul si 200 g margarina sau unt. Se incorporeaza faina si se framanta bine, iar apoi se lasa la crescut timp de 30-40 minute. Intre timp merele se spala, se curata de samburi si se dau pri razatoarea mare. Merele rase...
Pulpe cu masline
In la 29 Apr 2013
Pulpe cu masline
Se macina ienibaharul si se amesteca cu boia, sare si piper. Carnea bine spalata, curatata si uscata se unge cu ulei, peste care se pune cu mana amestecul de boia, si ienibahar. Se aseaza carnea intr-un vas de yena, se pun maslinele si ardeiul rosu taiat bastonase pe lung. Se adauga si lamaia...
Amandine
In la 19 Mar 2013
Amandine
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana  devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom. Compozitia  se toarna intr-o tava (mai mica ) si se coace in cuptorul incins in prealabil. Crema:...
Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade). Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza strop cu strop ciocolata fluida. Se separa ouale. Se inglobeaza pe rand galbenusurile in crema de unt. Se bat...
Chec cu scortisoara
In la 21 Ian 2013
Chec cu scortisoara
Se freaca galbenusurile cu zaharul tos si scortisoara, se adauga cate putin faina, apa, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si albusul batut spuma. Se unge o forma de chec cu unt, se presara faina, se toarna compozitia si se coace  cam 40-45 de minute( in functie de cuptor, sau pana...
Tort cu portocale
In Dulciuri la 12 Ian 2013
Tort cu portocale
   Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt,  si treptat apa (cate 2 linguri) ,amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase. Separat mixam...
Se mixeaza 3 galbenusuri cu uleiul si zaharul, se adauga coaja rasa de portocala, nuca macinata si treptat, faina cernuta cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza delicat cele 7 albusuri batute spuma tare. Se toarna compozitia  intr-o forma de copt tapetata cu hartie pentru copt si se...
Figurine glasate
In Dulciuri la 28 Dec 2012
Figurine glasate
  Intr-un vas se amesteca faina, zaharul si pudra de migdale. Se adauga untul, ouale si se amesteca bine cu furculita. Se lucreaza apoi cu mana si se adauga aromele. Aluatul se intinde pe masa de lucru usor infainata si se taie cu forme speciale de fursecuri: stelute, braduleti........
Intr-un vas se mixeaza ouala adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se cerne, iar untul se topeste. Untul topit se toarna peste amestecul de zahar si oua, se pune si faina si se lucreaza cu mana. Se adauga si fructele...
Prajitura Dobos
In Dulciuri la 9 Dec 2012
Prajitura Dobos
Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate  o foaie si se coc pe dosul tavii.   Crema se pregateste astfel: Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am...
Painea se taie cubulete, se amesteca cu ouale si se lasa  cateva ore la frigider( eu am lasat 6 ore). Dupa care se adauga carnea taiata bucatele, usturoiul si patrunjelul taiat marunt. Ceapa se inmoaie in ulei incins si se adauga in compozitie, iar daca ulterior amestecul este prea uscat,...
Cozonac cu mac
In Dulciuri la 10 Noi 2012
Cozonac cu mac
Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu o lingurita de zahar. se presara putina faina, acoperim vasul si il lasam la cald 20 de minute. Dupa care adaugam oul batut cu galbenusul.  Amestecam untul cu laptele la foc mic. Dam deoparte, de pe foc si turnam treptat amestecul...
Guguluf cu prune
In Dulciuri la 4 Noi 2012
Guguluf cu prune
Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se bate untul cu zahar si praful de sare. Se inglobeaza pe rand...
Negrese
In la 30 Oct 2012
Negrese
Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge forma cu un strat subtire de grasime si se presara cu faina. Se rupe ciocolata bucati si se topeste intr-un vas in bain-marie. Se pune deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga ambele sortimente de zahar,untul,  sarea, vanilia macinata la...
Prajitura "Maria"
In Dulciuri la 21 Oct 2012
Prajitura
Cuptorul se incinge la foc potrivit. Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata daugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina....
Dovlecelul se spala, se taie felii subtiri si se caleste usor in unt. Scoatem feliile de dovlecei deoparte, iar in locul lor calim feliile subtiri de morcov pana se inmoaie, dupa care le scoatem din tigaie. Asezam feliile de dovlecel si de morcovi intr-o forma termorezistenta unsa generos cu...
Clafoutis cu caise
In la 8 Oct 2012
Clafoutis cu caise
Se unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii. Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam  pana se omogenizeaza, apoi incorporam ouale pe rand. Se adauga zaharul vaniliat, esenta de vanilie si restul de lapte....
Rulada de porc cu prune
In la 27 Sep 2012
Rulada de porc cu prune
Prunele se spala, se oparesc, apoi se inlatura samburii. Carnea de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul pentru snitele, astfel incat sa fie de 1 cm grosime.Se adauga sare si piper. Bucatile de carne se captusesc cu prune si felii de mere, se ruleaza cu grija si se leaga cu o sforicica...
Chec spornic
In la 24 Sep 2012
Chec spornic
Se freaca untul cu zaharul si zaharul vaniliat pana rezulta o spuma; dupa care adaugam galbenusurile pe rand, faina cu praful de copt, laptele si albusurile batute spuma. La un sfert din compozitie se adauga cele 2 linguri cu cacao. Se toarna intai compozitia galbena in doua forme unse si...
Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta. Aluatul se da la frigider 30 de minute. Se unge o forma (26 cm) si se tapeteaza cu faina. Se intinde o foaie de aluat, se aseaza in forma si se ridica marginea. Se...
Tort de mere si prune
In Dulciuri la 15 Sep 2012
Tort de mere si prune
Cuptorul se incinge la 180 grade. se pune un mar deoparte; restul se decojesc, se taie cuburi si se amesteca impreuna cu 2 linguri suc de lamaie. Se bat ouale cu 150 g zahar; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de cuburi de mere. Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (26...
Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul. Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si...
Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza volumul, amestecam cu faina din castron si restul ingredientelor. Framantam un aluat omogen si elastic, il...
Gomboti cu prune
In Dulciuri la 2 Sep 2012
Gomboti cu prune
Cartofii cu tot cu coaja se  spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua si faina. In timp ce formam gombotii trebuie sa ne pudram mainile cu faina ,...
Dulceata de prune
In la 29 Aug 2012
Dulceata de prune
Spalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem  intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem prunele si lasam sa fiarba la foc mic, pana fructele se inmoaie bine si se leaga. In tot timpul...
Cozonac la tava cu prune
In la 25 Aug 2012
Cozonac la tava cu prune
Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se...
Cuptorul se incinge la foc potrivit( 175-180 grade). Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata adaugam faina, dar lingura sa nu fie...
Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora. Ungem forma cu unt in strat subtire....
Prajitura cu prune
In la 6 Aug 2012
Prajitura cu prune
Se unge cu unt un vas termorezistent. In vas , asezam prunele curatate de samburi , spalate si scurse. Cele doua linguri de zahar le presaram peste prune. Din restul ingredientelor, facem un aluat pe care il punem peste prunele asezate in vas. Dam vasul la cuptor pentru 35 de minute. Dupa ce...
Se curata vinetele si se taie felii cca. 1/2 cm; se aseaza pe un platou si se presara o lingura sare; se lasa sa se scurga cca. 30 de minute. Rosiile se curata si se taie felii. Se toaca busuiocul. Se sterg vinetele, se incinge ulei in tigaie si se prajim vinetele 2 minute pe fiecare fata. Se...
Afisate 1 - 30 din 101 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking