Chec cu lamaie
In la 6 Iul 2012
Chec cu lamaie
Untul se freaca bine cu zaharul pana se obtine o pasta spumoasa. Se pun galbenusurile unul cate unul amestecandu-se bine. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, praful de sare si mirodeniile. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Tava se unge cu unt si se presara...
Placinta cu mere
In Dulciuri la 6 Iul 2012
Placinta cu mere
Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. Se framanta o coca potrivit de tare. Se lasa un pic sa se odihneasca. Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Amestecam apoi merele...
Se curata urzicile si se fierb pana se inmoaie. Dupa ce s-au fiert de scurg de zeama (nu o aruncati) si se maruntesc fie in blender fie pe un tocator cu cutitul. Intr-un vas se pun cele 3 linguri de ulei si se calesc urzicile, se adauga sarea piperul si o cana din zeama rezultata in urma...
Se dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care se taie triunghiuri; se asaza pe fiecare triunghi cate o bucatica de rahat apoi se ruleaza. Se coc...
Gogosica infuriata
In Dulciuri la 6 Iul 2012
Gogosica infuriata
Se dizolva drojdia intr-o cana cu apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, se adauga ouale, laptele caldut, drojdia dizolvata, zaharul vanilat, esenta de rom si praful de sare. Se incorporeaza totul prin miscari circulare. Pentru a face aluatul mai fraged adaugati 8...
Crema caramel
In Dulciuri la 6 Iul 2012
Crema caramel
Se pun intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Se tine la inceput la foc mic pana se topeste zaharul, se da apoi la foc mai mare si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale atat cat sa se amestece bine albusul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecand mereu,...
Rulada cu ciocolata
In Dulciuri la 3 Mar 2012
Rulada cu ciocolata
BLAT: se iau cele 4 oua, se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu praful de sare. Separat batem galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar,adaugate pe rand,pana se topeste zaharul si devine ca o spuma. Se incorporeaza galbenusurile in albusuri amestecandu-se cu o spatula...
Afisate 1 - 7 din 7 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking