3 idei de gustari rapide, pentru orice ocazie

Postat de Bucataras in Cu de toate
25 Sep 2020
3 idei de gustari rapide, pentru orice ocazie

Fie că ai ajuns acasă prea târziu pentru o masă copioasă sau îți vin într-o vizită neașteptată câțiva prieteni apropiați, te vezi în situația de a pregăti rapid o gustare care trebuie să arate și bine, ca să o consumi cu plăcere și ca să-ți încânți musafirii. De regulă, orice aperitiv sau gustare pare doar la prima vedere simplu de făcut, dar, în realitate, îți consumă ceva timp, pentru că toate componentele, chiar și legumele și fructele, trebuie feliate. Ca să scapi rapid de această operațiune și, în același timp, să ai felii egale și frumos tăiate, este bine să ai în casă un tăietor special pentru legume și fructe. Cu acest dispozitiv eficient munca ta în bucătărie poate deveni o joacă. Unde mai pui că ușurința cu care este utilizat te va stimula să urmezi un regim alimentar sănătos.

Am selectat pentru tine trei rețete de gustări pe care le poți face în doar câteva minute, dar cu care îi vei încânta pe cei dragi.

Chipsuri de vinete cu parmezan

Pentru vinete, îți recomandăm să folosești un tăietor de legume, pentru că astfel feliile vor fi subțiri și egale, astfel încât să se coacă în același ritm. Evident, le poți felia și manual, însă încearcă să obții aceeași grosime.

 

Ai nevoie de:

●     1 vânătă medie

●     sare

●     2 linguri de ulei de măsline

●     câteva linguri de parmezan ras

●     1 linguriță de condimente italiene

●     1 linguriță de praf de usturoi

●     piper

 

Taie vinetele în rondele foarte subțiri, apoi așază feliile pe un prosop de hârtie și presară sare. Se lasă astfel 10 minute, după care ștergi de pe suprafața lor umiditatea cu un prosop de hârtie. Întoarce feliile pe cealaltă parte și repetă operațiunea. Pune apoi feliile de vinete într-un castron mare, adaugă peste ele uleiul de măsline, parmezanul, condimentele, praful de usturoi și presară puțin piper negru, măcinat. Amestecă până când feliile vor fi acoperite uniform cu toate aceste ingrediente. Aranjează vinetele pe o hârtie de copt de copt, fără să se suprapună și bagă tava în cuptorul pe care l-ai încălzit în prealabil la 200 de grade. Lasă-le la cuptor până devin aurii (aproximativ 15-20 de minute). Se servesc după ce se răcesc și devin crocante.

Sushi de dovlecei

Aceste gustări proaspete sunt extrem de ușor de făcut și arată foarte bine.

Ai nevoie de: 

●     2 dovlecei medii

●     150 de grame de cremă de brânză

●     1 linguriță de suc de lămâie

●     100 de grame se somon afumat

●     1 morcov tăiat în bastonașe subțiri

●     1/2 avocado tăiat cubulețe

●     1/2 castravete tăiat în bastonașe subțiri

●     1 linguriță cu semințe de susan prăjite

 

Taie dovleceii pe lungimea lor, în felii foarte subțiri. Ideal ar fi să folosești un feliator de legume. Apoi așază feliile pe un prosop de hârtie cât timp pregătești celelalte ingrediente, pentru a fi absorbită apa. Într-un castron mediu amestecă crema de brânză cu sucul de lămâie. Apoi, pe un tocător, așază feliile de dovlecei. Pune pe ele un strat subțire de cremă de brânză, iar într-un capăt pune câte un bastonaș de morcov și castravete, o fâșie de somon afumat și câteva cubulețe de avocado. Taie-le frumos, în așa fel încât să nu depășească lățimea feliei de dovlecel, apoi rulează. Înainte de servire presară deasupra semințele de susan.

Toast caprese cu avocado

Este o rețetă de inspirație mediteraneană, pe care o pregătești în doar câteva minute.

Ai nevoie de:

●     1 avocado

●     1 linguriță de suc de lămâie

●     sare

●     piper negru măcinat

●     2 felii de pâine prăjită

●     3 roșii cherry înjumătățite

●     3 biluțe de mozzarella

●     2 frunze de busuioc

●     oțet balsamic

 

Într-un castron amestecă avocado și zeama de lămâie cu o furculiță și condimentează cu sare și piper. Pune piureul pe feliile de pâine prăjită, iar peste el pui jumătățile de roșii și mozzarella tăiată feliuțe. Pune deasupra busuiocul și stropește cu foarte puțin oțet balsamic.

Pofta bună!

 

Foto: Pixabay

 

 

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking