Care este rețeta unui zâmbet sănătos? Aflăm de la Arta Clinique

Postat de Bucataras in Cu de toate
10 Mar 2023
Care este rețeta unui zâmbet sănătos? Aflăm de la Arta Clinique

Dintotdeauna am admirat la ceilalți zâmbetele frumoase, dinții perfecți pe care avem impresia că doar actorii din filme îi pot avea. Cu toții putem avea un zâmbet de milioane dacă respectăm rețeta pe care ne-o oferă Arta Clinique

Zâmbetul perfect nu se obține fără efort, de aceea vizitele regulate la dentist, atenția la alimente și alegerea unui stil de viață echilibrat, care să nu afecteze dantura, dar nici sănătatea organismului sunt un must have pe viață. Practic, trebuie să alegem varianta cea mai sigură și sănătoasă, din toate punctele de vedere. 

Și, pentru că am menționat alimentația, trebuie să povestim puțin despre ceea ce este bun și mai puțin bun pentru dantura noastră. Chiar dacă poate mulți dintre voi cunosc deja lista de mai jos, nu strică sa ne reamintim ce ne face bine și ce ne face rău. 

  • Alimente bune pentru dantură: fructe (mere, pere, ananas), legume (morcovi, ciuperci, ghimbir, ceapă, castraveți, broccoli, spanac), carne slabă (pui, vită, curcan, pește ), variantele degresate de lactate, dulciuri din făină integrală. Pe lângă beneficiile pe care vitaminele ni le aduc corpului și danturii, legumele și fructele au și rol de curățare a dinților nostri.

  • Alimente rele pentru dantură: cafeaua, băuturile carbogazoase, ceaiul negru sau cel de fructe, vinul, dulciurile, alcoolul, oțetul, sfecla roșie și sosurile închise la culoare. Toate cele enumerate mai devreme, consumate în exces pot duce la carii, la depunerea de tartru sau la pierderea dinților la un moment dat. 

Acum că am lamurit puțin partea ce ține de alimentație, haideți să vedem ce se întâmplă atunci când nu respectăm aceste reguli și avem nevoie să mergem la dentist. 

În primul rând, nu ne panicăm și acționăm imediat. O problemă dentară nerezolvată și amânată nu face decât să agraveze situația. Facem programare la dentist și vedem împreună cu medicul stomatolog ce este de făcut. 

Cea mai solicitată intervenție de clienții Arta Clinique este pe partea de implant dentar pentru că, așa cum am menționat mai devreme, obiceiurile proaste pot duce la pierderea dinților.  Ce este implantul dentar, cât de complexă este procedura și care sunt etapele acesteia? În cele ce urmează vă răspundem la cele mai frecvente întrebări, pentru a vă convinge cât de sigur și cât de necesar este implantul dentar.


Implantul dentar a devenit cea mai eficientă și sigură soluție pentru înlocuirea dinților pierduți. Această procedură de implant dentar este singura opțiune ce redă, aproape în întregime, toate funcțiile dinților naturali.

Implantul dentar în sine este o piesă biocompatibilă (bine tolerată de corpul nostru) din titan, de forma unui șurub ce se inserează în os la nivelul dintelui lipsă și preia rolul rădăcinii dintelui, urmând ca el să susțină o coroană dentară.



Cui se adresează implantul dentar? 

Implantul dentar este recomandat in aproape toate cazurile de edentație (Dinți lipsă) cu excepția:

* Igienei necorespunzătoare

* Dinților incluși sau tumorilor la locul de inserție

* Infecțiilor/inflamațiilor locale

* Afecțiunilor mucoasei orale

Cât durează tratamentul cu implant dentar? 

Procedura de inserare a implantului dentar se efectuează în cabinetul stomatologic sub anestezie, fără durere și durează aproximativ o oră.

Care este vârsta minimă recomandată pentru implant dentar?

Vârsta minimă teoretică pentru a putea beneficia de tratamentul cu implant dentar este de 18 ani la băieți și 16 ani la fete, dat fiind că până la acea vârstă se acționează în mod normal prin tratamentul ortodontic. Practic, etapele dezvoltării sunt diferite de la persoană la persoană iar aceste limite nu sunt scricte.

Atât timp cât starea de sănătate este una bună, NU există o vârsta maximă pentru implantul dentar. Din contră, odată cu înaintarea in vârsta, problemele stomatologice se agravează și se pot solda cu pierderea dinților. In consecință,  majoritatea pacienților au peste 60 de ani.

Ce trebuie să știi înainte de a beneficia de implantul dentar ?

Înainte de a începe tratamentul cu implant dentar,  medicii specialiști din divizia Arta Implantology au nevoie de informații exacte despre starea de sănătate generală și orală a pacientului. Etapa anterioară tratamentului cu implant dentar propriu-zis include consultația clinică (examinare fizică), a setului de analize și radiologică (CBCT). Această evaluare aprofundată are rolul de a analiza varianta cea mai bună  și de a elimina orice contraindicații pentru intervenția chirurgicală.

Ce se întâmplă după implantul dentar?

Din momentul finalizării tratamentului cu implant dentar la Arta Clinique , implanturile dentare necesită îngrijire prin:

* Periaj dentar – efectuat de 2 ori pe zi a câte  2-3 minute 

* Duș bucal – esențial in îngrijirea implanturilor dentare prin îndepărtarea resturilor alimentare interdentare 

* Ața dentară – se folosește înaintea periajul dentar, pentru a îndepărta resturile alimentare dintre dinți și coroanele de pe implanturi 

* Apa de gură – conține substanțe antiseptice ce ajută la îndepărtarea bacteriilor și este recomandată de 2 ori pe zi, după periajul dentar

* Controale periodice la medicul stomatolog.


Alimentația după tratamentul cu implant dentar

Alimentația imediată după tratamentul cu implant dentar trebuie să fie moale, semi lichidă pentru a împiedica exercitarea unor presiuni anormale.

Cele mai recomandate alimente sunt supele, brânzeturile moi sau legumele rase.

Ulterior cimentarii/înșurubării piesei protetice (coroanei dentare) alimentația poate fi una normală.

Avantajele și beneficiile unui implant dentar:

* Vei obține un aspect natural al dinților

* Dintele își reia funcționalitatea

* Nu este necesară șlefuirea dinților vecini 

* Previne extruzia ,egresia (ieșirea din os) și bascularea (inclinarea) dinților antagoniști și ai celor vecini 

* Crește încrederea în sine 

* Calitatea vieții tale se schimbă

* Vei zâmbi mai des

* Vei socializa mai mult 

* Te vei bucura de fiecare zi cu un zâmbet larg marca Arta Clinique. 

Tipuri de implant dentar

Implanturile dentare efectuate la Arta Clinique sunt din materiale premium, de la furnizori de top. Enumerăm din aceștia: Mis, Megagen și Straumann.

De ce Arta Clinique ?

* Medicii specialiști din divizia Arta Implantology fac peste 1000 de implanturi dentare pe lună

* Diversitatea implanturilor Mis, Megagen, Straumann

* Costuri adaptate veniturilor pacienților

* Arie completa de servicii

* Posibilitatea protezarii implanturilor dentare in 24 ore (după caz)

* Opțiunea de plata in RATE

* Customer Service

* Program de lucru extins

 

Dacă v-am convins de necesitatea unei bune igiene orale și de faptul că trebuie să mergeți la fiecare problemă apărută la dentist, vă așteptăm la Arta Clinique. Acesta este locul unde profesioniștii în materie sunt gata să vă ajute și să vă ofere cele mai bune servicii, cu rezultate vizibile și mereu la cel mai înalt nivel. 

Mai multe informatii gasiti AICI.


Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking