Ce faci ca sa nu scapi gazele in locul nepotrivit

Postat de Bucataras in Cu de toate
24 Sep 2018
Ce faci ca sa nu scapi gazele in locul nepotrivit

Daca ar fi sa enumeri motivele pentru care iti place toamna, multitudinea de fructe si legume ar fi cu siguranta in top. Mere, pere, struguri, prune, vinete, ardei, varza, fasole, pe toate le-ai cumpara si din toate te-ai infrupta. Cu riscul de a suporta disconfortul abdominal pe care ti-l creeaza multe dintre ele. 

Cu siguranta te-ai confruntat de multe ori cu senzatia de stomac umflat si gaze intestinale in exces, care iti creeaza o stare de disconfort generala si care iti afecteaza activitatea zilnica. Balonarea apare de cele mai multe ori dupa o masa copioasa sau pe fuga ori dupa ce ai mancat alimente care nu iti priesc, dar ea poate fi provocata si de stres sau anumite tulburari de natura hormonala. In plus, daca e sa tinem cont de statistici, acestea spun ca femeile se confrunta mai des cu senzatia neplacuta de balonare decat barbatii. Printre cele mai frecvente simptome ale balonarii se numara disconfortul abdominal, flatulenta, durerile abdominale, starea de greata si lipsa poftei de mancare.

Care sunt alimentele care te baloneaza:

-Fructele. Tocmai vorbeam de bogatia toamnei? Ei bine, printre fructele provoaca disconfort se numara si prunele, merele si perele pentru ca acestea sunt bogate in sorbitol, un tip de zahar care poate produce gaze in exces. 

-Legumele. Daca iti plac fasolea, mazarea, varza sau nautul, atunci este bine sa stii ca acestea se numara printre legumele care baloneaza si provoaca gaze intestinale. 

-Bauturile acidulate si alcoolul. Se intampla uneori ca gazele intestinale sa iti idea de furca in momente si in locuri nepotrivite precum o iesire cu prietenii sau o petrecere cu colegii. Daca stii ca bauturile acidulate sau alcoolul iti provoaca dinconfort abdominal atunci este bine sa le consumi in cantitati mici si sa le savurezi incet.

Pentru a te bucura de mancarurile care iti plac, dar si pentru a scapa de disconfortul pe care ti-l provoaca balonarea si care te poate pune in situatii neplacute, iti recomandam Balonix®med, Balonix med calmeaza si previne balonarea si flatulenta si elimina disconfortul abdominal. Comprimatele de Balonix med au un gust placut de lamaie, se administreaza in timpul mesei sau dupa masa, iar daca este necesar, si inainte de culcare. 

Poti afla mai multe informatii despre solutiile pentru disconfortul abdominal pe www.cetipicagreu.ro.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking