Cea de-a noua editie a ASIA Fest va avea loc intre 23 – 25 septembrie, in Parcul National din Bucuresti

Postat de Bucataras in Cu de toate
8 Sep 2022
Cea de-a noua editie a ASIA Fest va avea loc intre 23 – 25 septembrie, in Parcul National din Bucuresti

La finalul lunii septembrie revine in Bucuresti cu cea de-a noua editie Asia Fest, primul festival din Europa Centrala si de Sud-Est care promoveaza culturile si gastronomia tarilor asiatice. Evenimentul va avea loc intre 23 – 25 septembrie, in Parcul National din Bucuresti (Bd. Basarabiei nr. 35 - 37, Sector 2) si, ca in fiecare an, propune o calatorie pana in cele mai indepartate colturi ale Asiei si aduce publicului bucurestean 3 zile de spectacole, filme, bucatarie traditionala asiatica, ateliere, expozitii si multe surprize pentru toata familia iar intrarea pentru public este libera, iar programul festivalului va fi afisat in curand pe www.asiafest.eu.

            Cea de-a IX-a editie Asia Fest este un proiect cofinantat de Primaria Sectorului 2 prin Legea 350/2005.

             Pentru ca iubitorii de cultura asiatica sa poata experimenta marele si indepartatul continent, pe toata durata evenimentului vor avea loc momente de muzica si dansuri atat traditionale, cat si contemporane, demonstratii de ceremonia ceaiului si de gatit specialitati asiatice alaturi de chefi renumiti, concerte ale artistilor romani si internationali, momente de muzica si dansuri atat traditionale, cat si contemporane, fragmente din spectacole, dar si bine-cunoscuta prezentare a costumelor traditionale asiatice si mult-asteptatele concursuri de Cosplay si K-Pop.

            Printre momentele de care se pot bucura vizitatorii anul acesta la Asia Fest se numara concertul Fetiblue, unul dintre cei mai talentati chitaristi si compozitori de muzica blues si rock din Turcia, autor al albumului Kuş Ekmeği ce aduce alaturi cantareti turci renumiti din zona de jazz si blues, grupul de artisti talentati Shrithale care prezinta publicului spectaculoasele dansuri traditionale din Sri Lanka si un fragment din spectacolul Drumul Matasii, o demonstratie de frumusete a miscarii, de eleganta a dansului, de forta a artelor martiale imbinate toate sub spectrul unui spectacol vizual de teatru-dans deosebit, realizat prin fuziunea artistica dintre sportivii practicanti ai clubului  Shanghai WuShu din Bucuresti, condus de maestrul Zhu Rong Fu si actorii Companiei 9, in regia lui Paul Cimpoieru.

            Asia Fest aduce si anul acesta o vasta zona de food unde vizitatorii vor putea gusta la propriu India, Turcia, Coreea de Sus, China si Japonia, vor putea incerca preparate traditionale dar si experimente gastronomice exclusiviste, intr-o explozie de savoare si arome si vor putea descoperi gastronomia asiatica dincolo de sushi, pachetelele de primavara si puiul shanghai: istoricul cig kofte, baclavalele si cataiful turcesc, dulciuri traditionale siriene si libaneze, ramen si bento japonez, inghetata thailandeza, tikka masala si curry indian, faimosul bubble tea si deserturi mochi gourmet.       

            De asemenea, pasionatii vor putea gasi la standurile din expozitia de servicii si produse condimente, sosuri, ceaiuri si alte ingrediente pentru gatit delicioasele preparate asiatice si acasa, alaturi de manga, carti, haine, decoratiuni, bijuterii si cosmetice.

            Editia a noua a Asia Fest aduce din nou filme asiatice iar spectatorii vor putea urmari atat animatia japoneza Belle (r. Mamoru Hosoda), primul anime distribuit in cinematografele din Romania dar si animatia productie chinezeasca White Snake (r. Amp Wong, Ji Zhao) si comedia fantastica indiana Phillauri (r. Anshai Lal).

            Asia Fest este un dialog multicultural care celebreaza cultura Asiei, aducand in Bucuresti, deseori in premiera, atat traditiile cat si contemporanul din locuri pline de mister si inspiratie.

Programul complet in curand pe www.asiafest.eu si pe pagina de Facebook Asia Fest.

Parteneri: Asahi Beer, Japanos.

Parteneri culturali: Ambasada Republicii Coreea la Bucuresti, Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Ambasada Indiei la Bucuresti, Bad Unicorn, Casa Romano-Chineza, Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru", Centrul de Studii Romano-Coreene, Asociatia Haramitchi RO, Tenshin, Asociatia Culturala Sarang Hanguk, Asociatia Culturala Nan Kibun, Discover Korea, Centrul Cultural European Romano-Panarab, Indra Dance Academy, Institutul de Arta Euroasiatic, Shanghai Wushu, Institutul Confucius, Centrul Cultural Yunus Emre, Sweets Kendama, Festivalul de Film Japonez IZANAGI.

Parteneri media: Magic FM, Blitz TV, AGERPRES, IQads, Spotmedia, B365.ro, bucataras.ro, gustos.ro, culinar.ro, reteteculinare.ro, Restocracy, Click!, Click! pentru femei, Kudika, Garbo, Prwave, Catchy, Hayat, acasa.ro, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, bucuresteni.ro, Fashion8, Munteanu, SMARK.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking