Interviurile noi Bucataras: Rahela Pascu (EuMimi)

Postat de Bucataras in Bucatarasii
2 Iul 2020
Interviurile noi Bucataras: Rahela Pascu (EuMimi)


Sagetator prin zodie, modesta si mereu o prezenta placuta alaturi de noi, marturiseste ca ii place sa lucreze cu copiii, preda limba franceza si il admira... pe Chef Bontea :))

Spune ca ii place sa calatoreasca, sa fotografieze si sa prajitureasca. Toate calitatile unui bucataras autentic 

S-a alaturat comunitatii in urma cu 6 ani si de atunci ne-a incantat cu peste 500 de retete si a avut o evolutie foarte frumoasa.

O gasim si in casuta ei culinara, asa ca va indemn ca ii facti o vizita si acolo: https://farfuria-cu-gust.ro/

 Astazi o redescoperim pe Rahela Pascu, alias Mimi, cum ii spun bucatarasii! 

 

1. Te rugam sa ne spui cand si cum ai facut cunostinta cu Bucataras.ro, cea mai frumoasa comunitate culinara si ce anume te leaga de ea!

Cand? Demult, sunt ani buni de atunci si a devenit o dependenta. Da! Bucataras creeaza dependenta. Desi nu am cunoscut personal bucatarasii, prin intermediul site-ului am legat prietenii.

 

2. Ce faci in viata de zi cu zi si ce pasiuni ai?

Predau limba franceza, imi place ceea ce fac si sa lucrez cu copiii. Dar mai am si alte pasiuni: imi place sa calatoresc, sa fotografiez si sa prajituresc.

 

3.  Cate retete ai postat de cand te-ai alaturat comunitatii Bucataras.ro?

Peste 500 de retete.

 

4.  Ce amintiri frumoase ai legate de Bucataras.ro?

Aici am castigat multi prieteni si multe premii J

 

5.  Ai participat cu siguranta la intalnirile pline de veselie ale bucatarasilor, care sunt impresiile tale adunate cu aceste ocazii?

Din pacate nu am participat la aceste intalniri, dar sper sa pot participa pe viitor.

 

6.  Care este motivul care te-a determinat sa scrii si sa postezi retetele pe care le pregatesti la tine acasa?

Aici am gasit sursa de inspiratie, intotdeauna cautam pe Bucataras ceea ce ma interesa. Cand au inceput sa-mi iasa bucatele, trebuia sa arat cumva: “Iata si eu pot sa fac”  Asa ca mi-am facut cont si am inceput sa postez.

 

7.  Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie? Iti amintesti ce ai gatit prima data?

Da. Am gatit ciorba de perisoare si am fost atat de talentata! Am pus o cana de orez. Si a fiert, si a fiert ca a ajuns o “ciorba groasa de orez cu perisoare”  J Lasand gluma la o parte, negresa a fost prajitura care m-a “initiat” in ale bucatariei.

 

8.  Care sunt retetele preferate si unde iti gasesti inspiratia? Ai vreun bucatar preferat?

Ador eclerele, dar imi plac Polonezii( yamii!), imi plac cornurile dulci si pufoase. La membrii din comunitatea Bucataras gasesc intotdeauna inspiratie.

 

9.  Care sunt 3 ingrediente care nu iti lipsesc niciodata din bucatarie?

Oregano, ulei de masline si rosii.

 

10.  Daca ai avea posibilitatea sa ajungi intr-o tara anume, care ar fi aceea si ce bucatarie ti-ar placea sa explorezi, sa experimentezi?

In Thailanda imi doresc sa ajung, iar atunci cand merg intr-o tara straina imi place sa gust din preparatele traditionale.

 

11.  Care este placerea ta vinovata in materie culinara? La ce preparat nu ai putea renunta sau refuza?

Eclere, sunt preferatele mele J

 

12. Ce parere ai despre retetele romanesti reinterpretate?

Pai, da! Fiecare este liber sa reinterpreteze si sa adapteze fiecare reteta in functie de gusturile sale. Important este sa se gateasca retetele romanesti. In bucatarie este nevoie si de imagnatie.

13.  Ai vreun truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?

Atunci cand am multe preparate de facut, imi place sa le incep pe toate odata, sunt un fel de Speedy Gonzales J Fac dezastru, dar termin repede.

14.  Ce sfat/sfaturi ai da novicilor in bucatarie?

Sa guste preparatele, atunci vor iesi delicioase J

 

15.  Exista vreo reteta care ti-a dat batai de cap sau care nu ti-a reusit niciodata?

Panettone. Am incercat anul acesta de Paste si nu mi-a iesit deloc cum ma asteptam.

 

16. Exista ceva ce gasesti deranjant la anumite retete sau preparate? Ce ai schimba la o reteta?

Nu respect niciodata o reteta cu sfintenie, mai adaug cate ceva, incerc sa o adaptez gustului meu.

 

17.  Exista vreun ingredient sau preparat pe care nu il suporti si nu l-ai manca niciodata?

Sunt mai multe preparate ce nu ma incanta, dar nu poti sa zic ca n-as gusta niciodata

 

18.  Ai vreun bucataras preferat? Cu care bucataras te-ai vedea facand echipa la un mare concurs de gatit?

Bontea! Sorin Bontea!

19. Ai facut vreo boacana in bucatarie? Daca da, care a fost aceasta?

Ei, una? Multe! Tocmai pomeneam mai devreme de cea cu ciorba de perisoare.

Este una si mai mare: am pus carnea de pasare la fiert, voiam sa fac mancare. Dar, intre timp, am uitat si am plecat in oras. Peste cateva 1-2 ore mi-am amintit si am dat fuga acasa. Era si focul aragazului stins, si casa plina de fum, si carnea arsa. Teama mi-a fost sa aprind becul. De atunci am schimbat aragazul J acum am plita.

 

20. Sa presupunem ca participi la un concurs cu premiu 1 milion de dolari si ai avea de ales sa mananci intre oua de soparla, melci si scorpioni. Ai refuza sau ai alege sa mananci pentru a castiga marele premiu?

Pot sa ma mai gandesc? J Nu, nu cred ca as manca, nu as face orice pentru bani.

 

21. Daca ai fi Bucataras pentru o zi, ai schimba ceva si daca da, ce anume ai schimba in aceasta comunitate?

Nu, nu as schimba nimic. Asa am cunoscut comunitatea asta, asa imi place.

 

In incheiere, ai libertatea sa ne impartasesti gandurile sau urarile tale, ce crezi tu ca simti si ai vrea sa exprimi pentru Bucataras.ro, pentru toti bucatarasii de pretudindeni si tuturor celor pasionati de gatit!

In primul rand vreau sa va multumesc pentru primirea in aceasta comunitate, ma simt bucuroasa ca am cunoscut oameni atat de talentati, harnici si veseli. In cel de-al doilea rand asta este o sursa inepuizabila de inspiratie. Cele mai bune retete le-am gasit aici.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking