Merita să investești într-o aeroterma?

Postat de Bucataras in Cu de toate
18 Oct 2022
Merita să investești într-o aeroterma?

Aeroterma este unul dintre cele mai simple și eficiente sisteme de încălzire. Aceasta încălzește o rezistență electrică până la incandescență (peste 200 de grade Celsius) și degajă căldură prin elementele radiante.

Dotată cu tot felul de elemente de siguranță, aeroterma are capacitatea de a se opri dacă se supraîncălzește, poate fi controlată în ceea ce privește puterea și încălzește doar până la temperatura dorită de utilizator.

Există mai multe tipuri de aeroterme, diferențiate în funcție de destinație (pentru uz casnic sau pentru uz industrial), de putere (între 500 și 2500 Watti) și de dimensiuni, greutate sau alte detalii tehnice.

Este rentabil să cumperi o aerotermă?

Cu siguranță, da. Este adevărat că o aerotermă poate să consume destul de multă energie electrică, însă are o mulțime de avantaje:

•          este foarte ușor de folosit;

•          încălzește rapid aerul dintr-o încăpere, fiind foarte eficientă în spațiile cu un nivel ridicat de eficiență energetică;

•          este compactă, ocupând un spațiu redus. Acest lucru o face perfectă pentru spațiile înguste și ușor de depozitat în perioada de vară, atunci când nu este folosită;

•          Poate să fie poziționată în așa fel încât să direcționeze aerul către persoana care dorește să fie încălzită;

•          Este sigură în utilizare;

Este adevărat că unele aeroterme pot fi destul de deranjante din punct de vedere al zgomotului, aerul cald produs de un astfel de dispozitiv este uscat, iar jetul de aer poate pune în mișcare particulele de praf. Toate aceste neajunsuri pot fi corectate, însă.

Cum achiziționezi cea mai bună aerotermă?

Pentru a investi într-o aerotermă de bună calitate trebuie să ții cont de câteva criterii esențiale.

1. Volumul camerei pe care o vrei încălzită. Este cel mai important aspect. O cameră de 20 de metri cubi, spre exemplu, are nevoie de o aerotermă cu putere de 1500 watti.

2. Prezența termostatului. O aerotermă cu temostat poate să eficientizeze consumul, oprindu-se ori de câte ori se atinge temperatura dorită.

3. Prezența sistemelor de siguranță. Este bine să investești într-o aerotermă cu cât mai multe elemente de siguranță, care să asigure funcționarea în condiții optime. Protecția împotriva supraîncălzirii sau giroscopul (acesta oprește aparatul atunci când este răsturnat) sunt obligatorii;

4. Funcționarea pe timp de vară, pe post de ventilator cu aer rece. Este un criteriu care poate face aeroterma mult mai utilă.

5. Nivelul de zgomot. Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de nivelul de zgomot pe care îl produce aeroterma. În general, nivelul acceptabil de zgomot este de 30 de decibeli, însă sunt aeroterme care la puterea maximă produc până la 55 de decibeli. Analizează acest aspect, pentru a avea garanția că nu vei fi deranjat de zgomot.

Este adevărat că o aerotermă poate să genereze un consum mai mare decât o centrală pe gaz, pe lemne sau peleți sau decât încălzirea centralizată. Cu toate astea, este o soluție rapidă pentru spațiile care necesită încălzire și nu au acces la o altă soluție.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking