Paltinis Reloaded

Postat de postavaru in Cu de toate
5 Feb 2019 | 2116 vizualizari

Inapoi la reteta

Comentarii (92)

la 06.02.2019, 14:13
Carmen o iau si eu pe puncte:
1. De obicei la mic dejun mananca care cum cand vrea si ce vrea, unii dulce, altii sarat, clar e ca este mancare mereu pt mic dejun, daca ne apucam de omlete si oua la 60 de pers, cam cineva doar asta o sa faca si nu cred ca pt asta ne intalnim. Asa ca fiecare poate sa isi faca daca chiar vrea un ou ceva, avand in vedere ca nu ne trezim in acelasi timp.
2. Gratar la Paltinis s-a facut mereu deci aici nu e o pb, o sa facem clar, punem bani mergem la Sibiu, cumparam carne si se rezolva.
3. De obicei se ciuguleste una alta seara (avand in vedere ca practic seara de sambata e cea ma importanta, punem pe mese una alta dar cu atentie pt ca altfel fiind vara se usuca, strica etc.)
Ce as propune eu e ceea ce a facut Merisor, etichete pe fiecare preparat cu continut si cine a facut preparatul. Eu de ex sunt megamofturoasa si asta mi s-a parut super ok sa stiu exact ce contine preparatul. E doar o propunere, evident, nu va oblig sa puneti etichete daca nu vreti dar pararea mea e ca lumea ar stii ce si de unde mananca si poate nu se mai arunca atata mancare.

Si in ultimul rand....nu cautam restaurant sa mancam, eu si Anca de ex cautam sa bem o cafea alta decat fiarta (nu beau fiarta decat la intalnirile acestea si e ok, e buna doar ca ne doream inca o cafea). Ca intamplator au si mancat unii asta e pt ca asta au dorit nu pt ca nu era mancare destula la vila.
la 06.02.2019, 14:34
Dagă, Carmen, noi ne întâlnim din 2012....si de ceva timp chiar de 2 ori pe an. Ne întâlnim în primul rând pentru a socializa si live nu numai pe site. Ne întâlnim pentru că ne simțim bine împreună, fără să ne impunem ce să aducem, ce să facem, când și cum... Să știi că s-a încercat și varianta cu platouri, acolo unde a fost spațiu suficient, dar s-a constatat ca preparatele feliate oxidau rapid, nu se mâncau și mâncarea în mare parte se arunca... nu a fost ok. De asta s-a și renunțat la acele platouri tip bufet suedez. Nu trebuie să impunem nimănui ce să aducă, fiecare aduce ce poate, aduce preparatele care îi ies mai bine, care îi plac. Grupul este foarte mare și se strânge destul de mult de la fiecare. În ceea ce privește programul, este de voie pentru fiecare, important este să fim toți prezenți sâmbăta seara la festivitate.
la 06.02.2019, 14:47
Fara reguli si incorsetari! Programul este de voie,sambata seara este seara festiva.Fiecare aduce ce preparate vrea ,cat vrea si daca vrea.Merisor a avut o idee foarte buna cu etichetele . Sunt de acord cu Timea de a scrie pe eticheta produsul si ce contine(mai mult la salate ,tarte si rulade aperitiv).Intalnirea din vara se va desfasura ca si pana acum cu MULTA VOIE BUNA!
la 06.02.2019, 14:53
Si noi spunem PREZENT Paltinis.Nici noua nu ne plac regulile,de fiecare data ne-am simtit super bine langa oameni minunati si nu vreau sa se schimbe ceva,fiecare vine cu o doza de bucurie,voie buna,fiecare organizare a fost fara cusur,nu cred ca m-am ridicat vreodata la nivelul celor care de fiecare data au adus preparate mai multe decat mine,nu cred ca asi putea sa ma organizez mai bine decat Ancuta,Clementina si cei care au depus efort de fiecare data ca sa fie totul bine,fiecare face ce vrea si cum vrea,trebuie sa respectam omul de langa noi si munca lui
la 06.02.2019, 14:54
Neata si de la mine! Nici eu nu agreez ideea de pregateala din asta intensa. Eu si asa sunt contra fluxului de reguli ))
Singura precizare as face ca sa nu mai aducem cantitati industriale din mancaruri, etc.
Liber la distractie, liber la alegeri!
PS. Cu rugamintea arzatoare ca "lumea" sa nu isi mai lase farfuriile cu un sfert de felie de salam in speranta ca va veni catelul si va papa feliuta aia de salam si va linge farfuria pana va fi curata ca lacrima
la 06.02.2019, 14:57
Laura
la 06.02.2019, 15:04
Laurici )))
la 06.02.2019, 15:06
Traiasca plasticele as zice. Mananci si arunci si gata. Si daca vrei neaparat alte vase, atunci le si speli. Asta am mai tot vorbit
la 06.02.2019, 15:41
Am lecturat...nu-mi plac regulile impuse, nu-mi plac orele fixe, imi place libertatea de miscare si de a alege ce-mi place.....si eu zic ca pana acum ne-a iesit si am invatat din mers ce merge si ce nu merge. ca inca mai sunt chestii de reglat pe ici, pe colo se vor regla cu siguranta......important este sa ne simtim bine si sa ne distram ca de aia ne intalnim....cat despre mancare, no coment, avand in vedere ca eu mananc ''asa de mult'' adica mai nimic, ma straduiesc sa aduc ce am vazut ca se mananca si gata....ca am zis destul.....
la 06.02.2019, 15:55
Eu am inteles intentia ta. da, unele lucruri sunt bune, e adevarat ca nu avem nici o masa organizata, dar trebuie sa intelegi ca suntem multi. Exact cum zice restul, fiecare se trezeste la alta ora. In august e greu sa ti ore intregi mancarea pe masa pana se trezeste toata lumea sau sa-i strangi pe toti la ora x ca atunci se serveste pranzul sau cina. Da, e haos in bucatarie, fiecare prinde ce poate, dai din coate sa-ti faci loc ) E imposibil sa manaci/gusti de la fiecare din prajituri sau din ce aduce. O prajitura ajunge la 30-35 de oameni si asta trebuie sa fie o prajitura mare... Si eu zic ca e bine sa se puna eticheta pe fiecare preparat, adica cele gatite, gen rulade, placinte, aperitive, salate... Si ar fi frumos sa impartim, nu sa luam de cum venim preparate intregi sau borcane le puse la dispozitia tuturor...Sau ar fi frumos sa oferim, asta daca mai avem ce))
la 06.02.2019, 15:58
Si etichetati-va arsurile ) nu tot ce e ars, provine de la Focsani, sa ne fie clar ))
la 06.02.2019, 16:18
Eu stiam ca tot ce e ars e patent de Focsani!
la 06.02.2019, 16:45
De acord cu Buni ))
la 06.02.2019, 17:25
Am venit cu completari. Pana vineri trebuie sa achitam avansul.
la 06.02.2019, 18:16
Pune IBAN-ul Ancuta! Aaa si comisionul!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking