Spalam pastaile de fasole, le taiem capetele si le punem la fiert. Cand sunt gata, le tocam marunt ( sau cum doreste fiecare). Eu am avut pastai congelate. Fierbem pieptul de pui, apoi il taiem cubulete mici. Maioneza o putem face acasa sau putem folosi cumparata ( nu este la fel de...
Pui cu legume la cuptor
In la 13 Dec 2021
Pui cu legume la cuptor
Mai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor.  Adaugam intr-un vas termorezistent carnea, supa in care aceasta a fiert si legumele: cartofii taiati cuburi, morcovii si ciupercile. Usturoiul il...
Mai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la fiert. Acoperim cratita cu un capac si din cand in cand verificam daca au fiert boabele. Nu se poata da cu...
Desert Tiramisu clasic
In la 12 Dec 2021
Desert Tiramisu clasic
Mai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute cu un mixer manual la viteză medie-mare. Apoi, adaugă brânza...
Piept de pui crocant
In la 12 Dec 2021
Piept de pui crocant
Mai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de pui si punem tigaia cu ulei la incins. Dam feliile de piept de pui mai intai prin amestecul de ou cu...
Tigaie rapida cu chiftelute
In la 12 Dec 2021
Tigaie rapida cu chiftelute
Mai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat perisoarele. Prajim chiftelele in ulei incins. Scoatem chiftelele pe un platou si adaugam in...
Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte verdeturi uscate dupa gust. Adaugam pieptul de pui feliat, amestecam bine si dam pentru cel putin o ora la...
Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24...
Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si coaja de portocala, daca doriti, si framantam aluatul bine. Eu in jumatate din coca am adaugat cacao, insa...
Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Punem 2-3 linguri din compozie intr-un bol. Adaugam cacao si esenta de rom si...
Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat...
Taiem ceapa marunt si o calim 2-3 minute in uleiul de masline. Adaugam dovleceii taiati cat mai mare si rosiile taiate cubulete mici.Adaugam si un praf de sare, piper si oregano.  Acoperim cratita si lasam la gatit 20-25 de minute. La final adaugam usturoiul pisat si mararul verde...
Pizza cu carne tocata
In la 3 Noi 2021
Pizza cu carne tocata
Mai intai punem apa calduta cu zaharul intr-un bol. Adaugam drojdia si o dizolvam bine. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc calduros timp de 1 ora. Carnea tocata o calim cu 2 linguri de ulei, ardei boia, sare si piper pentru a...
Ciorba de pui cu smantana
In la 6 Oct 2021
Ciorba de pui cu smantana
Mai intai fierbem carnea de pui, apoi o taiem sau o rupem in fasii.  Calim morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu carnea in ulei incins pentru 10-12 minute. Adaugam 1-2 cani de apa si ceapa tocata cubulete, apoi acoperim oala si lasam la fiert 20 de minute. Adaugam...
Mai intai topim untul impreuna cu ciocolata alba. Eu le-am topit in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde. Adaugam faina si zaharul peste untul topit si incorporam cu o spatula. Adaugam si ouale si amestecam bine. Turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu...
Desert prajitura cu banane
In la 30 Sep 2021
Desert prajitura cu banane
Pasam cu ajutorul unei furculite bananele intr-un bol. Adaugam laptele si untul topit si amestecam bine cu un tel. Adaugam si zaharul, faina, praful de copt si bicarbonatul. La final adaugam esenta si praful de scortisoara si amestecam. Nu este nevoie de mixer, doar amestecam aceste ingrdiente...
Mai intai tocam varza, o punem intr-o cratita si o amestecam cu 1 lingura de sare grunjoasa. Adaugam apa aproximativ pana la nivelul la care este varza ( fara sa fie varza acoperita de apa) si punem oala la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Calim ceapa tocata marunt impreuna cu afumatura...
Gnocchi cu piept de pui
In la 29 Sep 2021
Gnocchi cu piept de pui
Mai intai fierbem pieptul de pui si apoi il taiem in cubulete. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Le calim in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam carnea de pui si rosiile in suc propriu, o cescuta de apa si lasam la fiert 7-8 minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc....
Ciorba de naut cu afumatura
In la 26 Sep 2021
Ciorba de naut cu afumatura
Mai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si nautul prefiert. Acoperim oala cu un capac si lasam 20 -25 de minute la fiert. Adaugam dovlecelul si...
Mai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute. Adaugam telina, ardeii si dovlecelul toate tocate cubulete si pasta de tomate si mai lasam...
Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina. Facem bilute mici de 4- maxim 5...
Supa de broccoli
In la 26 Aug 2021
Supa de broccoli
Mai intai curatam morcovii, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la calit in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam si pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8 minute( doar sa se patrunda putin, nu sa se aureasca). Adaugam apa si sare, acoperim oala cu capac si lasam...
Punem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta se topeste. Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand sa nu formeze pojghita. Cand mai este...
Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa, adaugam si carnea de pui prajita si lasam pe foc aproximativ 20-25 de minute pana cand legumele...
Mai intai crestam carnea de pui, taiem ceapa cubulete si unul dintre morcovi il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim carnea impreuna cu ceapa si morcovul razuit in ulei incins. Adaugam o lingurita de sare mare si piper dupa gust. Transferam amestecul calit intr-un vas termorezistent,...
Friptura de vitel cu legume
In la 20 Aug 2021
Friptura de vitel cu legume
  Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul tigaii. Adaugam ceapa tocata julien si ciupercile curatate si feliate. Le lasam pana cand incep sa se...
Paste cu piept de pui
In la 20 Aug 2021
Paste cu piept de pui
Mai intai punem pastele la fiert in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins. Cand ceapa devine translucida, adaugam rosiile date pe razatoare, adaugam sare, piper si pieptul de pui razuit sau tocat si lasam la fiert 20-25 de minute. Datorita faptului ca eu am...
Musaka a la grec cu vinete
In la 6 Aug 2021
Musaka a la grec cu vinete
Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica. Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si...
Ardei umpluti
In la 6 Aug 2021
Ardei umpluti
Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper si lasam la foc mic aproximativ 10-15 minute. Adaugam si verdeata la final. Umplem ardeii cu aceasta...
Mai intai taiem capetele pastailor si le taiem in doua sau in trei,  daca este cazul.  Prajim fasolea verde in ulei incins timp de 10-13 minute sau pana cand este gatita suficient.  Curatam castravetele de coaja si de seminte si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam...
Afisate 1 - 30 din 610 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking