Presaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. Cand carnea este rumena o scoatem, iar in tava turnam vinul. Punem tava pe...
Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama. Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim...
Curatam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine. Intr-o tigaie punem  15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Inainte de a da jos presaram sare si piper. Intr-o alta...
Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam legumele curatate si taiate in bucati mari.Adaugam putina sare....
Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de...
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita, pastrand zeama. Punem urzicile pe un tocator si le tocam marunt. Tocam ceapa fin. Intr-o...
Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul il taiem in jumatate pe lungime, apoi in rondele subtiri. Cartoful il taiem...
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la 170 grade. Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti. Mixam ouale intregi cu...
Tochitura dunareana
In la 20 Feb 2021
Tochitura dunareana
Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore. Scurgem rinichii, ii spalam bine si ii mai lasam 1/2 de ora in apa rece. Carnea o taiem cubulete de...
Ciorba de urzici cu rosii
In la 20 Feb 2021
Ciorba de urzici cu rosii
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o...
Intr-o oala punem 1 l  de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem  conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele printr-o sita si le clatim cu apa rece trecandu-le printr-un jet de apa. Taiem castravetii rondele...
Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am  rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti  cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii rupeti fasii. Cele 2 rodii mi-au folosit pentru...
Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant  aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand...
Taiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit deasupra il intoarcem pe partea cealalta. Cand ceapa este moale si carnatul s-a rumenit scoatem tava si...
Salata de creier
In Salate la 18 Feb 2021
Salata de creier
Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul scurs.Avem grija sa indepartam inainte eventuale oscioare. Fierbem creierul 7-8 minute la foc mic si il...
Amestecam toate condimentele cu uleiul. Masam bine carnea cu amestecul de contimente si lasam carnea la rece pentru cel putin 1 ora. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem gratarul cu 2 pozitii. Eu l-am pus pe pozitia  joasa. Selectam functia de prajire si temperatura...
Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam...
Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem  bine cu unt un vas care poate merge la cuptor. Turnam 1/3 din mamaliga, apoi presaram 1/3 din branza si punem putin unt. Continuam pana terminam...
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam  bine. Intr-un castron punem  faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta...
Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa...
Taiem carnea in bucati potrivite. In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam ocazional. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii taiati in 6 pe lungime si mazarea. Acoperim cu...
Piftie de aripi de curcan
In la 11 Feb 2021
Piftie de aripi de curcan
Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand...
Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine caisele si turnam amestecul cu gelatina. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o forma rotunde de 20 cm...
Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la  frigider, de preferat de seara pana dimineata. A doua zi impartim aluatul...
Fusili tricolore bolognese
In la 7 Feb 2021
Fusili tricolore bolognese
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga....
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii ii taiem cuburi mai mari. Adaugam legumele  si le fierbem 15 minute. Adaugam varza tocata fin si...
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul...
Dezghetam  vinetele si le scurgem bine. Daca avem vinete proaspete le coacem, le scoatem miezul si le scurgem bine. Pe un fund de lemn punem vinetele scurse si cu un cutit de lemn sau sticla le tocam marunt. Punem vinetele intr-un castron, adaugam , zeama de lamaie, apoi le frecam cu...
Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam...
Ciorba de spanac cu quinoa
In la 23 Ian 2021
Ciorba de spanac cu quinoa
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa fin. Cand ceapa a devenit...
Afisate 1 - 30 din 769 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking