Bulzul se prepara astfel: Intai preparam o mamaliguta : Punem apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai...
Incepem cu mici"  lacramioare" :) Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam .  Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si  calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul. Scoatem compozitia intr-un lighean de...
Intai punem la fiert pieptul de curcan, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele curatate intregi . Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le punem intr-o...
Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa Se unge o tigaie  cu  ulei  1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de clatite ...Se rumenesc...
Intr-o cratita punem laptele sa fiarba . Cand laptele incepe sa fiarba adaugam sarea ,apoi orezul spalat in prealabil si zaharul. Amestecam usor si continuu cu o lingura de lemn.  Cand orezul este fiert ,acoperim cratita cu un capac si inchidem flacara de la aragaz. Lasam 5-10...
Pastravii ii curatam de intestine,ii spalam cu apa rece si  stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam  sare  . Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina . Punem tigaia cu  ulei  pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul. Trecem bucatile de pastrav prin faina...
Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece . Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare  si otet si lasam  cratita pe aragaz sa de-a un clocot. Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele. Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus...
 Intai punem la fiert pieptul de gaina, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam  sare . Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele curatate intregi . Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le...
Spalam bine carnea de vacuta,o portionam in bucatele mai micute,apoi o punem la fiert in apa cu  sare . Cand incepe sa clocoteasca apa, se ia spuma de deasupra cu o lingura sau spumiera. Se adauga ceapa tocata cubulete, morcovul tocat cubulete, daca aveti si un ardei gras rosu. Dupa...
Intr-un ibric am pus apa si zaharul . Cand incepe sa clocoteasca apa adaugam cafeaua. Amestecam cu o lingura si lasam foarte putin sa fiarba .Cand caimacul incepe sa se ridice usor ,dam ibricul la o parte si il acoperim cu o farfuriuta timp de 3 -5 minute. Dam farfuriuta la o parte...
Se pun 2l de apa cu  sare  intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita. Intre...
Intai am preparat sosul caramel : Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul...
Supa de pui cu taitei
In la 6 Mai 2014
Supa de pui cu taitei
Prima data curatam spatele si aripioarele, le parlim pe flacara de la aragaz ,le spalam cu apa rece,apoi le punem intr-o oala cu apa si  sare  la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,luam spuma de deasupra cu o spumiera. Legumele le curatam ,le spalam si le tocam cubulete. Le...
Spalam carnea cu apa rece si o punem sa fiarba in 2 l apa cu 1 lingura de sare . La primul clocot ,luam cu spumiera ,spuma de deasupra . Intre timp curatam legumele,apoi le spalam cu apa rece. Ceapa o tocam marunt si o adaugam impreuna cu fasolea, in oala in care fierbem carnea . Apoi...
Bors din maruntaie de miel
In la 6 Mai 2014
Bors din maruntaie de miel
Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa  si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru .  Dupa toata operatia de mai devreme, am pus...
Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata  o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa impreuna cu coasta afumata,kaiser-ul  si soriciul taiat...
Intr-o cratita mai inalta punem apa si sare ,apoi lasam pe aragaz pana incepe apa sa clocoteasca.Adaugam pastele ,lasam sa mai dea cateva clocote, amestecam din cand in cand,apoi oprim flacara si  acoperim cratita cu un capac.Lasam cratita acoperita 15 minute . Intre timp ,spalam...
Prima data curatam aripioarele, le parlim pe flacara de la aragaz ,le spalam cu apa rece,apoi le punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,luam spuma de deasupra cu o spumiera. Legumele le curatam ,le spalam si le punem intregi in oala cu aripioare sa fiarba....
Curatam legumele de coaja,apoi le spalam si le punem in apa cu sare  la fiert. Pieptul de pui se spala si se pune langa legume sa fiarba. Cand totul este  fiert ,se scot legumele si carnea cu o paleta  si se lasa intr-o farfurie sa se racoresca putin . Pe un tocator de...
Ciorba radauteana
In la 22 Dec 2013
Ciorba radauteana
Curatam legumele ,le spalam cu apa rece ,apoi le punem la fiert intregi ,impreuna cu pieptul de pui spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le punem intr-o farfurie adanca. Separat se amesteca galbenusurile cu putina...
Somn pitic crocant
In Peste la 22 Dec 2013
Somn pitic crocant
Curatam pestele ,il spalam cu apa rece.  Stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam sare . Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina . Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul. Trecem bucatile de peste prin faina ,apoi le pune in tigaie la prajit....
Placinta cu mere, floare
In la 20 Dec 2013
Placinta cu mere, floare
Mod de preparare maia : Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut. Intre timp se pune faina intr-un lighean de...
Punem laptele la fiert intr-o cratita.  Cand laptele este fiert ,dam cratita la o parte ,adaugam plicurile de orez si amestecam usor si continuu cu un tel.Mai lasam cratita pe aragaz 1-2 minute amestecand continuu cu telul,apoi inchidem flacara .Acoperim cratita cu un capac si lasam 10...
Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp...
Punem ciupercutele intr-o strecuratoare si le dam sub un jet de apare rece .  Apoi dam ciupercutele prin masina de tocat. Intr-o cratita cu apa, adaugam ciupercutele tocate si sare. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si in punem la fiert in cratita cu ciupercute. Cand...
Carnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si  sare  la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pun in oala.Curatam legumele,le spalam.Le tocam...
Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in  ulei  . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe ambele parti ,se scoate pe un platou.  Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si...
Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .  Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru...
Ciorba taraneasca de post
In la 17 Dec 2013
Ciorba taraneasca de post
Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Fasolea ,mazarea si conopida se pun la fiert.Se adauga sare. Morcovii se toaca cuburi sau se dau pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba. Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei, apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu...
Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale ,zaharul ,faina ( cernuta in prealabil) si praful de copt. Omogenizam bine si obtinem un aluat potrivit de moale .  Pe masa de lucru punem putina faina. Din aluat luam cu lingura din compozitia de papanasi ,formam bilute...
Afisate 1 - 30 din 111 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking